Taş atan çocuklardan futbol takımı

Hakkari Devlet Hastanesinde görevli psikiyatri uzmanı Dr. Dilek Yeşilbaş, burada kurduğu Baran Yetenek Avcıları Derneğinin çalışmaları kapsamında ev ev gezerek, daha önce çeşitli olaylarda polise ve araçlara taş attığı belirlenen çocuklardan futbol kulübü kurulmasını sağladı.

Dernek ile Anadolu Spor Akademisinin işbirliğinde hazırlanan proje kapsamında, bu futbol kulübünde yer alanlar arasından seçilecek yetenekli çocukların, Almanya’da düzenlenen olan U?11 ELBTAL CUP Futbol Turnuvası’nda Türkiye’yi temsil edeceği belirtildi.

Baran Yetenek Avcıları Derneği ve Anadolu Spor Akademisi tarafında yapılan yazılı açıklamada, Hakkari’de, ilköğretim okullarında okuyan yetenekli miniklerin, projenin Teknik Koordinatörü Can Vanlı’nın yardımcısı Hasan Atalay ve teknik sorumlu Mehmet Kayrım tarafından, 9-10 ve 11 Nisan tarihlerinde seçileceği bildirildi.

1999 doğumlu miniklerden oluşturulacak takımın, İstanbul’da Riva Milli Takım Tesisleri’nda kampa gireceği, kamp çalışmalarının ardından Almanya’ya uçacağı bildirildi.

Almanya’da 20 ve 24 Mayıs tarihlerinde dünya devleriyle karşılaşacak olan Anadolu Spor Akademisi Futbol Takımı’nın, U?11 ELBTAL CUP Futbol Turnuvası’nda, Türkiye?yi temsil edeceği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

”Hakkarili minikler Riva kampı süresince, Türkiye’nin önemli kulüplerinin altyapı takımlarıyla çeşitli hazırlık maçlarına çıkacak. Ayrıca, ünlü futbolcuların yer alacağı karmayla özel bir de maç yapacak.”

Açıklamada, Baran Yetenek Avcıları Derneği kurucusu Dr. Dilek Yeşilbaş’ın ”Bu proje Hakkari’de, Hakkarili çocuklarımızın geleceğe daha emin adımlar atmasını sağlayacaktır” sözlerine yer verildi.

1238830cookie-checkTaş atan çocuklardan futbol takımı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.