Tabancalı profesörler silahlı öğrenciye ders verecek…

Eyalet Valisi’nin elinden ve belinden eksik olmayan toplu tabancasıyla göründüğü haberlere ait fotoğraflarda savuna geldiği gibi, tüm eyalette tabanca serbestliği yakında üniversitelere de bulaşacak. Aydınlar, akîl adamlar ve bilim dünyası üniversiteye silahla girilemeyeceğini savunuyor.

Üniversite gibi bir entelektüel ve aydınlanma ocağında tabanca, tüfek taşımaya izin veren yasa tasarısı önümüzdeki günlerde Teksas Eyaleti Meclisi’nde onaylanacak görünüyor. Sağcı, aşırı dinci, tutucu Cumhuriyetçilerin söz sahibi olduğu Teksas’da, yasanın kesinlikle meclisten evet alacağı biliniyordu. Buna karşın, demokratlar ve silah karşıtı kesimler direnişe devam etti. Her türlü engelleme çabalarına karşılık tabanca tüfek meraklısı olanların ısrarı ağır bastı.

Teksas Eyalet Valisi, sağcı, Mr. Rick Parry’nin ortalıkta tabancasını çıkarıp havaya kurşun sıkması ve “İşte Teksas budur” demesinden cesaret alan Cumhuriyetçi Parti mebuslarının yasa tasarısı eyalet meclisinde onay alır almaz, artık Teksas’ın tüm üniversitelerinde belinde tabancayla dolaşan öğrencilere rast gelinecek. Yakında, Teksas’ın liselerinde ve daha sonra ortaokullarında silah serbestisine gidilip gidilmeyeceği şimdiden merak konusu oldu.

1522520cookie-checkTabancalı profesörler silahlı öğrenciye ders verecek…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.