Tabutlar gece gizlice götürülüyor

Kayıtlara göre Almanya’daki üslerden getirilen yaralıları taşıyan uçaklar hep gece ABD’ye iniyor. ABD Başkanı George Bush, Irak’ta ölen ABD askerlerinin kamuoyunda yarattığı tepkiyi hafifletmek için işgalin başlangıcında ölen askerlerin tabutlarının ve cenaze törenlerinin görüntülenmesini yasaklamıştı.

Bush Yönetimi’nin yaralı askerleri de medyanın ilgisinden uzak tutmak için hep gece saatlerinde ABD’ye getirdiği belirtildi. Kayıtlara göre Irak veya Afganistan’da yaralanan askerlerin getirildiği Almanya’daki hava üslerinden ABD’ye giden uçaklar hep gece saatlerinde bu ülkeye ulaşıyor.
      
PENTAGON’UN AÇIKLAMASI
Savunma Bakanlığı yetkilileri bunun yaralı askerlerin saat farkından dolayı gece uykusu almaları için yapıldığını söylüyor.

Bazı sivil toplum örgütleriyse Savunma Bakanlığı’nın bunu bir bahane olarak kullandığı görüşünde. Bush Yönetimi’nin terörle savaşının başlamasından bu yana yaralanan ABD askerlerinin tam sayısı bilinmiyor. Savunma Bakanlığı yaklaşık 12 bin askerin yaralandığını söylerken, asıl sayının yaklaşık 25 bin olduğu belirtiliyor. 

1103160cookie-checkTabutlar gece gizlice götürülüyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.