Tacizci Meclis Başkanı istifa etti

Danimarka’ya bağlı yarı özerk Grönland’ın eski başbakanlarından, meclis başkanı Jonathan Motzfeldt, iddiaları yalanlamakla birlikte, ithamlar parlamentonun “itibarını düşürdüğü” ve Grönland’ın yurt dışındaki saygınlığını zedelediği için istifa ettiğini belirtti.

Adı açıklanmayan devlet memuru kadının, 69 yaşındaki Motzfeldt’in, geçen nisan ayında evindeki bir çalışma toplantısından sonra kendisine sarkıntılık ettiği iddiasında bulunduğu kaydedildi.

Kadının, kendi siyasi geleceğini düşündüğü için olayı bu vakte kadar polise bildirmediğini söylediği bildirildi.
Polisin, suçlamaların temelsiz olduğu gerekçesiyle soruşturmayı düşürdüğü, ancak kadının savcılığa suç duyurusunda bulunduğu belirtildi. Savcılık dava açılıp açılmayacağına gelecek ayın başında karar verecek.

ALKOL SORUNU YÜZÜNDEN SİYASETE ARA VERMİŞTİ

Grönland’ın rahipken politikaya atılan ünlü siyasi liderlerinden Motzfeldt, Danimarka’nın, içişlerinde özerklik verdiği 1979’da adanın ilk hükümet başkanı olmuştu. Alkol yüzünden 1990’larda siyasete 6 yıl ara veren Motzfeldt, 1997’de siyasete başbakan olarak dönmüştü.

Meclis başkanlığından istifa eden Motzfeldt, iktidardaki sosyal demokrat Siumut partisinin milletvekilliğini sürdürecek.

57 bin kişinin yaşadığı Grönland, 1775’te Danimarka’nın sömürgesi oldu. 1953-1979 yılları arasında Danimarka’nın bir vilayeti olan Grönland, 1979’dan bu yana, dışişleri ve savunma konularında Danimarka’ya bağlı yarı özerk bir bölge.

1165020cookie-checkTacizci Meclis Başkanı istifa etti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.