Tahir Elçi ölümünün 4. yılında Diyarbakır’da anılıyor

Diyarbakır Barosu Başkanı iken 28 Kasım 2015’te tarihi Dört Ayaklı Minare önünde basın açıklaması yaparken başından tek kurşunla vurularak öldürülen Tahir Elçi ölümünün 4. yılında Diyarbakır’da anılıyor.

Diyarbakır Barosu anma için Diyarbakır’da bir dizi etkinlik gerçekleştiriyor.

Yapılan ilk etkinlik, Baro önünde başlayan ve Elçi’nin vurulduğu Dört Ayaklı Minare önüne kadar devam eden yürüyüş oldu. Avukatların cübbeleriyle katıldığı yürüyüş minare önünde yapılan basın açıklaması ile devam etti.

Diyarbakır Baro Başkanı Cihan Aydın ve Tahir Elçi’nin eşi Türkan Elçi birer konuşma yaptı. Diyarbakır Barosu adına Baro Başkanı Cihan Aydın, Elçi’nin meslek hayatı boyunca mağdurların yanında olduğunu ve yine bu sebepten hayatını kaybettiğini, dosyasının “yetkililer tarafından meçhule gönderilmek istendiğini” söyledi.

Aydın, “Failleri tespit için hazırlattığımız bilimsel raporda failler üçe indi ama elde edilen ne yazık ki hiç. Failler gösteren bazı deliller adli tıpta ortadan kaldırılmış. Yazdığımız dilekçeler tıpkı senin yazdıkların gibi cevapsız kaldı. Saklayabileceklerini mi sanıyorlar, sanmıyorum. Takipçisi olacağız” diye konuştu.

Tahir Elçi’nin eşi Türkan Elçi de, geçen yıl kurdukları Tahir Elçi Vakfı adına bir konuşma yaptı.

Tahir Elçi’yi anma etkinliği saat 13.00’te mezarı başında devam edecek.

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, 28 Kasım 2015’te Diyarbakır’ın Sur ilçesinde yaşanan çatışmaların tahribatlarına dikkat çekmek için basın açıklaması yaptığı sokakta yaşanan bir çatışmanın ortasında, başından tek kurşunla vurularak öldürüldü. Elçi’nin dosyasında herhangi bir ilerleme kaydedilmedi. Hatice Kamer / BBC Türkçe

2355520cookie-checkTahir Elçi ölümünün 4. yılında Diyarbakır’da anılıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.