Tahran’da Hazar Zirvesi başladı

Dört ülkenin liderlerinin  İran cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın ev sahipliğindeki oturumlarında  ele alınacak  konuların  bölge ve dünyayı yakından ilgilendirecek olması,  oturuma medya mensuplarının özel ilgil göstermelerini neden oldu.

İran içinden ve dışından çeşitli televizyon kanalları ve haber ajansları oturumla ilgili  haber almak için  yoğun bir çaba gösterirken, sözkonusu oturumu etkilemek için  İslam ve İran düşmanı bazı medya çevrelerinin İran’da Rusya cumhurbaşkanına suikast düzenleneceğine  şayia çıkarmaları ise Vladimir Putin’in İran’a gideceğini açıklamasıyla  sonuçsuz kaldı.

Bu yönde bir açıklama yapan Putin,  İran milletini tehdit etmenin hiçbir faydasının olmayacağını bildirdi. Putin Almanya’da yaptığı açıklamada, İran ve Rusya arasında ilişkilerin güçlü olduğunu  hatırlatarak, kesinlikle  İran’la ilişkilerin bozulmasına izin vermeyeceklerinin mesajını verdi.

Bu arada İran ise Hazar Denizi Zirve Toplantısı’nda  bir anlaşmanın imzalanmasının bölge ülkeleri arasında işbirliğinin güçlenmesine ve aynı zamanda bölge ülkelerinin uluslar arası arenada konumlarının güçlenmesine vesile olacağını bildiriyor.
 

1159790cookie-checkTahran’da Hazar Zirvesi başladı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.