Taksicilere siyaset yasağı

Takside Avustralya bayrağı ve Commonwealth sembolü kanguru ve elm kuşu dışında yabancı bayrak ve dini semboller de sergilenemeyecek. Kurallara uymayanların ehliyeti iptal edişlebilecek.

Müşterilerden taksi şoförlerine ilişkin şikayetler 2002- 2004 arasında yüzde 45 oranında arttığına değinen Victorian Taxi Association Genel Müdürü Neil Sach, taksi müşterilerinin “derse” ihtiyacı olmadığını, sadece istedikleri yere götürülmek istediklerini söyledi.

Sach, sayısı az olmakla birlikte, takside anti ABD sloganlar sergileyen taksi şoförlerine de rastlandığını, bu sloganların araç sahipleri tarafından değil, şoförler tarafından sergilendiğini kaydetti.

Taksi müşterilerinin bir firkin kendilerine empoze edilmesinden hoşlanmadığını kaydeden Sach, “Birçok şoför müşterisiyle konuşmaktan hoşlanır ve bunda bir sakınca yok. Ama ‘sus’ dendiği zaman da susmasını bilmesi gerekir. Müşterinin bedelini ödediği seyahati huzur içinde geçirme hakkı vardır” diye konuştu.

Sach, müşterilerin de şoförlere karşı sorumlulukları olduğunu hatırlatarak, şoförlere karşı ayrımcı bir tutum sergilenmemesini istedi. 11 Eylül’den sonra bazı Afrika ve Arap kökenli sürücülerin taciz edildiğini hatırlatan  Neil Sach, isteyen taksi şoförünün taksideki kimlik kartından soyadını sildirebileceğini hatırlattı.

1109900cookie-checkTaksicilere siyaset yasağı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.