Taksim alev alev

Eylemin ilk günlerinden bu yana Gezi Parkı’nın girişinde bulunan araçlardan biri yandı. İtafaiye buradaki yangına müdahale ediyor…

Doğan Haber Ajansı abonelerine polisin Gezi Parkı’na girdiği haberini geçti. Habere göre polis parkın ön tarafındaki bazı çadırları yıktıktan sonra geri çekildi. Bu esnada parkta bir süre kovalamaca yaşandı…

Eylemcilerle polisin çatışması her geçen dakika biraz daha şiddetleniyor. Ellerine geçirdikleri sac levhaları siper olarak kullanan göstericiler taş, bilye ve havai fişeklerle polise yaklaşıyor. Eylemciler meydandaki bir GSM operatörünün aracını da ateşe verdiler. Müdahalenin ardından polis ekipleri tekrar AKM’ye döndü.

Biber gazının etkisinin azalmasının ardında da gruplar tekrar Taksim Meydanı’na gelerek, slogan atmaya başladı. Grup üyelerinin meydanda bulunan baz istasyonu aracını ateşe verdi. Araç bir anda alev topuna dönerken gösterciler kurdukları barikatları da yaktı. Araçta patlamalar oluyor. İtfaiye ekipleri olaylar yüzünden meydana gelerek, araca müdahale edemiyor.

Okmeydanı’ndan da polisle protestocular arasında çatışma çıktığı haberleri geliyor.

İSTANBUL ZOR BİR GECE GEÇİRİYOR

Taksim’de Gezi Parkı eylemleri kapsamında çıkan olaylar sürüyor. Göstericiler, meydana getirdikleri bir kamyonu ateşe verdi. Kamyon alev alev yandı. Olay yerinde itfaiye ekipleri olmadığı için yangına müdahale de edilemedi. Gösterciler, GSM operatörlerine ait araçları ve işmakinelerini yaktı Taksim’de, GSM operatörlerine ait araçlar göstericiler tarafından ateşe verildi. Bazı eylemcilerin yanan araçların içine mutfak türlerini de attıkları görüldü. Yanan araçlara ne polis ne de itfaiye ekipleri müdahale etti.

13 KİŞİ HASTANEYE GETİRİLDİ

Taksim Meydanı ve çevresinde polis müdahalesinden etkilenen 13 kişi ambulanslarla Taksim İlk Yardım Hastanesi’ne getirildi. 1 kişinin kafasından yaralandığı diğerlerinin ise bazı çeşitli yerlerinden yaralanırken, bazılarının biber gazına bağlı solunum yetmezliği yaşadığı görüldü.

Gün boyunca Gezi parkı’na girmeyen polis, Taksim Meydanı’ndaki müdahaleler sırasında, Gezi Parkına giren Çevik kuvvet polisleri, bazı malzemeleri temizledi. Bazı çadırlar ve kurulan barakaları yıkan polis daha sonra parktan ayrıldı. Durumu protesto eden bazı eylemciler parkın dışından sloganlar attı. Parkın içindeki yeni atılmış biber gazları görülürken, parkın içinde yaklaşık yarım saat duran polis ekipleri daha sonra geri çekildi.

VALİ: GELİN ÇOCUKLARINIZI ALIN

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun son açıklamasında şunlar yer aldı:

“Adeta yangın yerine çevrilmeye çalışılan Gezi Parkı’nda yavrularımızı bekliyor olması bizlerinde sıkıntısıdır. Değerli yavrularımıza ve ailelerine özellikle şuanda sonra o bölgeden ayrılmalarını rica ediyorum. Bu bir müdahale değildir. Benim sorumluğum bu şekilde yaşayan her gence sahip çıkmaktır. Sevgili yavrularımızın can güvenliği ile ilgili güvenlik sorunları olduğu konusunda ciddi istihbaratlar vardır. Çadırlarının nasıl yakıldığını biliyoruz. Onların başına gelecek en ufak bir tablo hepimizi derinden yaralar.”

1385140cookie-checkTaksim alev alev

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.