Taksim Dayanışma’ya Londra’dan kardeş geldi

Londra Toplum Merkezi’nde 150 yakın katılımcıyla yapılan basın toplantısında kuruluş bildirgesi Türkçe ve Kürtçe okunarak toplumdan destek istendi.

Kuruluş bildirgesinde “Demokratik Güç Birliği; Türkiye’nin demokratikleşmesi, Kürt ulusunun ulusal demokratik haklarının tanınması, Aleviler, Ezidiler, Hıristiyanlar ve diğer bütün inanç grupları, etnik ve kültürel haklarının elde edilmesi ve halklarımızın barış içinde, özgürlük ve eşitlik temelinde bir arada yaşaması amacına katkıda bulunmaya dönük önemli bir misyon üstlenmiştir… Bizler; tüm ezilenler, yok sayılanlar, baskı altında tutulanlar, farklı ulus ve dinlere sahip oldukları için katliamdan geçirilenler, cezaevinde ölümle karşı karşıya bırakılanlar için; demokrasi, özgürlük ve eşitlik talep ediyoruz!” denildi.

DAY MER Başkanı Ahmet Sezgin, Platform’a katılan farklı siyasi görüşlerin çeşitli dönemlerde de ortak çalıştığı ve ittifaklar oluşturduğunu belirterek yeni oluşumun bu çalışmanın bir yansıması ve halkın talebi olduğunu söyledi. Avrupa’daki diğer başkentlerde de benzer oluşumlar olduğunu aktaran Sezgin, Londra’daki Platform’un bileşenleri olan 14 derneğin sayısını artırmaya çalışacaklarını ve halktan da destek beklediklerini söyledi.

Sezgin, güç birliği ile sinerji yaratma beklenen Platform’un Türkiye ve İngiltere gündemlerini izleyerek gösteriler düzenlemesinin yanısıra seminer ve tartışma toplantıları da organize edeceğini sözlerine ekledi.

Demokratik Güç Birliği Platformu-Britanya`da Yer Alan Kurumlar şöyle:

– FED BİR (Britanya Kürt Dernekleri Federasyonu)
– Britanya Alevi Kültür Merkezi-Cemevi
– GİK DER (Göçmen İşçiler Kültür Derneği)
– Yüz Çiçek Açsın Kültür Merkezi
– Tohum Kültür Merkezi
– EL-COM (Elbistan Community Centre)
– DAY MER (Türk-Kürt Dayanışma Merkezi)
– Tilkililer Derneği
– Kırkısraklılar Dayanışma Merkezi
– Dersimliler Derneği
– Koçgirililer Derneği
– KOM KAR (Avrupa Kürdistan Dernekleri Konfederasyonu)
– PAZ DER (Pazarcıklılar Derneği)
– Nurhaklılar Dayanışma Derneği

849070cookie-checkTaksim Dayanışma’ya Londra’dan kardeş geldi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.