Taksim şenlik alanıydı

Taksim Gezi Parkı’nda eylemler 9. gününde. Taksim ve Gezi Parkı’nda toplanan kalabalık, çeşitli aktiviterlerle bekleyişlerini sürdürüyor. Gezi Parkı’nda birbirinden ilginç insan manzaraları yaşanıyor. Eylemciler kimi zaman davul zurna kimi zaman ise türkü ve marşlar eşliğinde protestolarını sürdürüyor.

Gezi Parkı’nda “Diren Ankara, Gezi seninle” ve “Taksim bizim İstanbul bizim” sloganları atılıyor…

Miraç Kandili duaları okundu

Taksim gezi parkından sabahtan beri beklenen Miraç Kandili duaları okundu. Duaların ardından Taksim’deki bekleyişe devam edildi.

Dua için sosyal medyada örgütlenimişti

Dün sosyal medya üzerinde paylaşılan bazı mesajların Gezi Parkı eylemlerine göndermede bulunarak Miraç Kandili’ni hatırlatması üzerine; hem olası provokasyonları önlemek, hem de park alanında 9 gündür mücadele eden her kesim ve inançtan insanın ortaklığını vurgulamak için uyarılar ve Miraç Kandili’ne yönelik hazırlıklar yapıldı.

“Mülk Allahındır” sloganlarıyla ilk günden itibaren eylemlere ve Gezi Park’taki nöbet bekleyişine katılan ‘Anti Kapitalist Müslümanlar’ da Miraç Kandili için inananları direniş alanına çağırdı.

Yazar İhsan Eliaçık da Twitter hesabı üzerinden, Miraç Kandili nedeniyle alanda Yasin suresi okuyup dua edeceklerini duyurdu.

İhsan Eliaçık’ın bazı tweetleri şöyle:

“Alanda polis yok, hükümet yok, böyle olunca huzur var… Herkes coşkulu, saygılı, bedava aş, ekmek, su… Türkiye böyle bir şey görmedi.”

“Cuma günü Taksim’de Cuma namazı da kılabiliriz. Taksim Platformu’nun kararına göre hareket edeceğiz. Miraç kandilini de onlar söyledi.”

“Taksim+Gezi parkı+Civarlar ucsuz bucaksız bir kalabalık vardı. Kaç kişi eder bu alan feleğim şaştı.”

“Çarşı gurubu da Taksimdeki Miraç programına gelecek, neler üretecekler merak ediyorum.”

1384320cookie-checkTaksim şenlik alanıydı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.