Taksim ile Kadıköy’de müdahale ve gözaltı

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle Taksim Meydanı’na yürümek isteyen DİSK’lilere müdahale edildi, çeleng parçalanırken ekip gözaltına alındı. Kadıköy’de de bir araya gelen İnşaat-İş ve Umut-Sen üyelerinden 8’i gözaltına alındı.

Taksim Meydanı’na yürümek isteyen DİSK Genel Başkanı ve Genel Sekreterinin de aralarında olduğu DİSK’liler gözaltına alındı! Gözaltı sırasında polisler 1 Mayıs çelengini de parçaladı.

1 Mayıs 1977’de kaybedilen emekçileri anmak için Taksim Meydanına çelenk bırakmak isteyen DİSK üyelerine polis müdahale etti. Polis Müdahalesinde DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkesoğlu’nun da olduğu DİSK’liler gözaltına alındı. DİSK’in sosyal medya hesabından yapılan paylaşımla polis müdahalesine tepki gösterildi.

KADIKÖY’DE 8 GÖZALTI

Üzerinde “Yaşasın 1 Mayıs” ve “İşçilere pandemi yok mu” yazan pankartlarla Kadıköy Rıhtımı’na kadar yürüyen eylemciler burada polis müdahalesi ile karşılaştı.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle toplanan grup, Söğütlüçeşme caddesinden Kadıköy İskele meydanına yürüdü. Pankart ve dövizler açan grup sloganlar atarak Eminönü iskelesine geldi.

Polis eylemin yasal olmadığını, sokağa çıkma kısıtlamasını hatırlattı. Slogan atan ve yürüyüşe devam eden gruba polis ekipleri müdahale etti.

İnşaat-İş ve Umut-Sen üyesi 8 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan grup üyeleri polis merkezine götürüldü.

2411430cookie-checkTaksim ile Kadıköy’de müdahale ve gözaltı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.