Taksim’de nükleer karşıtı kamp

Taksim Meydanı’na gelen grup, beraberlerinde getirdikleri ve üzerlerinde nükleer madde işareti olan biri büyük 13 varille bir alan çevirdi. Grup, daha sonra da bu alanda kamp oluşturdu.

Basın açıklamasıyla başlayan eylem, Hükümet’in nükleer santral planlarını protesto etmeyi amaçlıyor ve Başbakan Erdoğan nükleer planlarını durdurduğunu açıklayana dek meydanda devam edecek.

Taksim Meydanı’na kamp kurarak 3 metre büyüklüğünde bir varil, 8 çadır ve 20 nükleer varil taşıyan eylemciler “Türkiye nükleer istemiyor” ve “Bir oydan fazlayız” yazılı pankartlar açtı.

Greenpeace Akdeniz Genel Direktörü Dr. Uygar Özesmi “Demokratik haklarımızı kullanarak Türkiye’de nükleer enerji santrali planlarının iptalini talep etmek için buradayız.

Yaptırdığımız geniş kapsamlı kamuoyu araştırması da gösteriyor ki Türkiye’nin %64’ü nükleere hayır diyor ve %86’sı nükleer santrale yakın bir yerde yaşamak istemiyor.

Mesele nükleer gibi bizim ve gelecek nesillerin hayatını ilgilendiren bir konu olduğunda bir oydan daha fazlası olduğumuzu göstermek için burada kalacağız” dedi.

Özesmi, ”Esasında Türkiye’nin yüzde 64’ünü temsil ediyorlar. Bugün bir referandum olsa yüzde 64 nükleere ‘hayır’ diyecek. Ayrıca Türkiye’nin yüzde 85’i bir nükleer santrale yakın yaşamak istemiyor. Bizler kadınlar, erkekler, gençler ve çocuklar bir oydan fazlasıyız” dedi.

Fukuşima felaketini hatırlatan Özesmi, ”Bütün ülkemiz radyasyon altında kalsın istemiyoruz. Bunun için biz diyoruz ki, nükleer santral planları iptal edilinceye kadar biz buradayız, burada kalacağız ve burada Başbakan nükleer santralleri iptal edinceye kadar kamp yapacağız” şeklinde konuştu.

1294750cookie-checkTaksim’de nükleer karşıtı kamp

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.