‘Taksimden kurtulmak için Tasos gitmeli’

EDİ Başkanı Mihalis Papapetru, ülkenin taksimden kurtulması için Tasos Papadopulos’un başkanlıktan uzaklaşması gerektiğini söyledi.


Papapetru, TAK’ın aktardığı ALİTHİA gazetesine yaptığı özel açıklamada, iki büyük parti DİSİ ve AKEL’in  işbirliğiyle Kıbrıs sorununa çözüm bulunabileceğini de söyledi.


Bir soru üzerine, hükümet edenler de dahil herkesin Kıbrıs’ta  durumun iyiye gitmediğinin farkında olduğunu söyleyen Papapetru,  KKTC’nin ayrı devlet olarak yükseltilmesinden bahsedildiğini, Türkiye’nin Kıbrıs sorunundan kurtulduğunu ve Rum Yönetimi’nin de tezlerini ileri götürme konusunda zorluklar yaşadığını kaydetti.


Alman Federal Meclisi’nin, Rum tarafı için kırbaç niteliğinde bir kararı oyladığını da söyleyen Papapetru, bu olayın başlı başına seferberlik çanları çaldığının göstergesi olduğunu belirtti .


Papapetru, ülkenin kurtarılması için Papadopulos’un başkanlıktan ayrılması gerektiğini, böyle bir gelişmenin Kıbrıslı Türk ve Rumların çözüm ile ilgili ümitlerini yeniden canlandıracağını söyledi.


AVCI: “KIBRIS TÜRKÜ PAPADOPULOS’UN İNSAFINI BEKLEYEMEZ”


Öte yandan KKTC’de koalisyon ortağı ÖRP Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı Dışişleri Bakanı Turgay Avcı, Kıbrıs Türkü’nün Rum Yönetimi Başkanı Papadapulos’un insafını beklemeyeceğini, ülkenin kalkınması ve refaha ulaşması için elbirliğiyle çalışılması gerektiğini belirtti.


Dışişleri Bakanlığı Basın Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, bir televizyon kanalında soruları yanıtlayan Avcı, her dış temasta, Kıbrıs Türk halkının AB’a olan güvenini yitirmeye başladığını AB yetkililerine ilettiklerini kaydetti.


“GÜZELYURT’A YATIRIMI DESTEKLEYECEĞİZ”


Güzelyurt mitingi ve Güzelyurt ile ilgili soruları da yanıtlayan Avcı, “sokaklarda yürüyüp çığırtkanlık yapılarak Güzelyurt’a sahip çıkılamayacağını” söyledi ve bu kente sahip çıkma iddiasında olanların 30 yılda bu bölgeye neden yatırım yapmadıklarını sordu.
Avcı, hükümetin bölgeye yatırımlarının ve iş olanaklarının süreceğini, önümüzdeki günlerde bölgede yapılacak Bakanlar Kurulu’nda bununla ilgili müjdeler vereceklerini belirtti.


Başka bir soruya karşılık OTDÜ kampusunun bölgeye tam entegre olmasının zaman alacağını da söyleyen Avcı, DAÜ’nün de ilk açıldığı zaman Gazimağusa ile bütünleşemediğini ama aradan geçen zamanda bunun sağlandığını anlattı.


PAPADOPULOS’UN İNSAFI


Kıbrıs Türkü’nün Rum Yönetimi Başkanı Papadapulos’un insafını beklemeyeceğini, ülkenin kalkınması ve refaha ulaşması için elbirliğiyle çalışılması gerektiğini de belirten Avcı, ülkeye gelen dış yatırım taleplerine dikkat çekti.


Turgay Avcı Rumlara hitaben, “Eğer siz paylaşıma hazır değilseniz, biz yatırımlarımızla yolumuza devam edeceğiz” dedi.

700210cookie-check‘Taksimden kurtulmak için Tasos gitmeli’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.