Taksim’e giriyoruz…

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü Taksim’de kutlamak isteyen gruplar sabah erken saatlerde Şişli ve Beşiktaş’ta toplanmaya başladı. Valiliğin izin vermediği kutlamalar için yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Taksim Meydanı’na çıkan cadde ve sokaklar sabahın erken saatlerinden itibaren araç trafiğine kapatıldı. Yayaların da geçişine izin verilmeyen meydana, sadece görevliler ve basın mensupları alınıyor.

Bariyerlerle çevrilen Taksim Meydanı’nda, çok sayıda polis görev yapıyor. Çevredeki bazı yüksek binaların çatılarına da polis ekipleri konuşlandırıldı. Bölgede, Toplumsal Müdahale Aracı (TOMA) ve ambulans bekletiliyor.

BEŞİKTAŞ’TA MÜDAHALE

Beşiktaş’ta toplanan bir gruba polis, tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti. Şişli’de DİSK binası önünde toplanan işçilerin Taksim’e doğru yürüyüşü de başladı.

Beşiktaş CHP İlçe Başkanlığı önünde toplanarak Taksim’e doğru yürümek isteyen gruplara, polis müdahale etti.

Beşiktaş CHP İlçe Başkanlığı önünde toplanan aralarında TKP, İşçi Partisi ve Halk Evleri üyelerinin de bulunduğu gruplar, ara sokaklarda yeniden bir araya geldi.

Güvenlik güçleri grupları, tazyikli su ve biber gazı ile dağıtmaya çalışıyor. Polis zaman zaman gaz bombası da kullanıyor.

Beşiktaş’taki çevik kuvvet ekiplerine, polis helikopteri de havadan destek veriyor.

DİSK KORTEJİNE GAZ BOMBASI

Şişli’deki DİSK Genel Merkezi önünde bir araya gelen işçiler, Halaskargazi Caddesi üzerinden Taksim Meydanı’na doğru yürümeye başladı. SGK İstanbul İl Müdürlüğü Şişli Sosyal Güvenlik Merkezi önünde bekleyen grup, sloganlar eşliğinde Osmanbey Metrosu önüne ulaştı.

Polis burada DİSK kortejine gaz bombası, tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. Yürüyüşe katılanlar atılan biber gazından etkilendi.

Öte yandan Şişli’nin ara sokaklarından Büyükdere Caddesi’ne çıkmaya çalışan yüzleri maskeli bir gruba polis panzerle su sıkarak müdahalede bulundu. Grup, bu müdahalenin ardından Abide-i Hürriyet Caddesi’ne kaçtı.

Mecidiyeköy’de toplanan bir gruba da polis müdahale etti.

OKMEYDANI’NDA POLİSE MOLOTOF

Okmeydanı Fatma Girik Parkı’nda toplanan başka bir grup da Taksim’e doğru yürüyüşe geçti. Yüzleri maskeli göstericiler, DHKP/C lehine slogan attı.

Göstericiler, Darülaceze ile Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi güzergahını takip ederek, Sıracevizler Caddesi’ne ulaştı.

Hasat Sokak’tan Şişli Camisi’nin önüne çıkan grubun ilerlemesine izin vermeyen polis ekipleri, barikatla önlem aldı. Polis ekipleri, dağılarak başka sokaklara yönelen göstericilere biber gazıyla müdahale etti.

Göstericiler de polise taş, havai fişek ve molotofkokteyli attı. Gruptakiler ara sokaklardan caddeye ulaşmaya, önlem alan polis ekipleri de bunu engellemeye çalışıyor.

UNKAPANI VE GALATA KÖPRÜLERİ KALDIRILDI

Bu arada güvenlik önlemleri kapsamında Galata ve Unkapanı köprüleri açılarak araç trafiğine kapatıldı.

1380850cookie-checkTaksim’e giriyoruz…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.