Talabani Babacan’a başka konuştu

Bağdat temasları çerçevesinde Talabani ile görüşen Babacan, Talabani ile görüşmesinde, Türkiye’nin PKK terörü ile mücadelesine destek sözü aldıklarını bildirdi.

Talabani ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada Babacan, Irak’ın bir an önce barış ve huzura kavuşmasını istediklerini belirterek, Türkiye olarak Irak’ın siyasi birliği ve toprak bütünlüğünü desteklediklerini de bildirdi.

PKK terörü nedeniyle Türkiye’de sivil ya da asker binlerce vatandaşın öldüğüne dikkat çeken Babacan, sorunun çok acil bir sorun olduğunu, bütün ülkelerden teröre karşı mücadele konusunda Türkiye ile birlik ve beraberlik istediklerini kaydetti.
Edinilen bilgiye göre, Babacan, Talabani ve Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari ile yaptığı görüşmelerde terör örgütüyle mücadeleye yönelik altı talepte bulundu. Iraklı yetkililere kesin ifadelerle iletilen talepler şöyle:

• Terör örgütü PKK’nın Irak topraklarını kullanması önlensin,
• Terör örgütüne lojistik destek kesilsin,
• Tüm faaliyetleri durdurulsun,
• Hareket kabiliyeti ve sahası kısıtlansın,
• Liderleri tutuklanarak Türkiye’ye iade edilsin,
• Kampları kapatılsın

Babacan, Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında da terörizmle mücadelede uluslararası toplumdan ve komşulardan destek beklediklerini bildirdi.

Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, Türkiye’nin endişelerini iyi bildiklerini belirterek, ”Türkiye ile ortak bir çalışmaya girmek istiyoruz” dedi.

”YA IRAK’I TERK ET YA DA SİLAHLARINI BIRAK”

Celal Talabani,  PKK’ya, ”ya Irak’ı terk et ya da silahlarını bırak” seçeneği verdiklerini söyledi.

Talabani, örgütün Irak topraklarını kullanarak Türkiye içinde saldırılar düzenlemesine müsamaha göstermeyeceklerini belirterek, ”Akıtılan her damla Türk kanını, akıtılan her damla Iraklı kanı gibi değerlendiriyoruz” dedi.

1160170cookie-checkTalabani Babacan’a başka konuştu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.