Talabani: Bayrak konusunda boşluk var

Celal Talabani’nin makamından yapılan açıklamada, Saddam Hüseyin’in devrilmesinden sonra Irak’ın ilk geçici yönetim konseyinin bayrağın değiştirilmesiyle ilgili kararına ve henüz kararın resmi olarak benimsenmemiş olmasına atıfta bulunularak, bölge parlamentosunu bu adımı atmaya zorlayanın bu hata olduğu belirtildi.

Açıklamada, Irak Parlamentosu’nun benimseyeceği bayrağın ”kutsal” sayılacağı ve Irak’ın her yerinde dalgalanacağı kaydedildi.

Irak’ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin başkanı Mesud Barzani’nin emriyle Erbil’deki parlamento tarafından alınan kararla, cuma gününden itibaren kuzeydeki kentlerin tümünde resmi ve sivil kurumlarda Irak bayraklarının indirilmesi istenmişti.

BARZANİ’DEN AYRILMA TEHDİDİ 
 
Öte yandan Irak’ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin başkanı Mesud Barzani, bölgedeki kamu binalarından Irak bayrağının indirilmesi tartışması çerçevesinde, ayrılma tehdidinde bulundu.

Barzani, bölgesel parlamentoda yaptığı konuşmada, “Kürt halkı ve parlamentosu olarak, bağımsızlık ilan etmenin çıkarımıza olduğunu düşündüğümüz anda bunu yaparız ve hiç kimseden korkmayız” dedi.

Barzani, Irak parlamentosuna yeni bir bayrak benimsemesi çağrısında da bulundu.

Irak’ın devrik lideri Saddam Hüseyin dönemindeki 1988 Enfal operasyonunu hatırlatan Barzani, “Bu, Baas’ın ve Enfal’in, kimyasal saldırıların ve toplu mezarların bayrağıdır. Bu, tüm Irak’ın yıkımının bayrağıdır” dedi.

Barzani, eğer bir Irak milli bayrağı kullanmak durumundaysa bunun yeşil, beyaz ve siyah renklerden oluşan, 1958’de monarşinin yıkılmasından sonra kabul edilen bayrak olabileceğini söyledi.

İLGİLİ HABER: Irak yerine Kürt bayrakları asılacak

1135790cookie-checkTalabani: Bayrak konusunda boşluk var

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.