Talabani’den Sünni’lere barış çağrısı

Talabani, başkent Bağdat’ta Amerikalı Orgeneral John Abizaid ile yaptığı görüşmeden sonra düzenlediği basın toplantısında, “Silah taşıyan bütün Iraklıları, ulusal çıkarların çok uluslu güçle savaşmakta değil demokratik sürece katılmakta olduğunu anlamaya çağırıyoruz. Silahlı operasyonlarına son vermeleri Sünni Arapların çıkarınadır” ifadesini kullandı.

Irak Devlet Başkanı, “(El Kaide’nin Irak ayağının lideri Ebu Musab) Zerkavi dışında halkımızın bütün evlatlarını ulusal çıkarlarımızı korumaya ve mezhep nifakının tehlikesini anlamaya çağırıyoruz” dedi ve bu çağrının “silahlı operasyonların çok uluslu gücü ya da Irak silahlı kuvvetlerini korkuttuğu için değil, ülkeyi korumak için” yapıldığının altını çizdi.


Talabani ile görüşen Orgeneral Abizaid ise “Zerkavi önderliğindeki teröristlerin Irak’ın ilerlemesini durdurmasına izin vermeyeceğiz. Çok uluslu güç ülkede barışı tesis etmek için Iraklılarla birlikte çalışacak. Barışa ulaşmak için bütün taraflarla çalışmaya hazırız. İstikrarı sağlamak için bir ulusal birlik hükümeti gerekli” dedi.

1124360cookie-checkTalabani’den Sünni’lere barış çağrısı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.