‘Talabani’nin açıklaması çirkindir…’

Talabani, ‘Türkiye, Suriye ve İran gibi komşu ülkeleri içişlerine karışmakla suçlayıp, devam etmesi durumunda bu ülkelerin muhalif gruplarını destekleyebileceklerini söylemişti.


Talabani’nin son açıklamalarını nasıl değerlendirdiği sorulan Erdoğan, açıklamayı, ”Önü arkası düşünülmeden yapılmış bir açıklama olarak gördüğünü” belirterek, ”Bunu her şeyden önce sayın Talabani’nin bulunduğu makama asla uygun görmüyorum” diye konuştu.
Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti’nin hiç bir ülkenin içişleriyle ilgili olarak yapmayı düşündüğü veya attığı bir adım bulunmadığını vurguladı.


”TERÖRÜN DESTEKÇİLERİ DIŞARIDA”


Adalet Bakanı Cemil Çiçek, ”Terörle ilgili şu ülkenin yöneticisi, filanca aşiret şeyhi, ‘dünün postal öpücüleri’ şöyle demiş, böyle demiş…şuan ki terör algılamamızda bir değişikliğe neden olmaz. biz inanıyoruz ki hala terörün destekçileri dışardadır” dedi.


”(Irak’ın içişlerine karışmasınlar) diyor. Irak’ın içişlerine kimlerin karıştığı ortadır. Biz Irak’ın istikrarını, huzurunu, barışını istiyoruz” diyen Çiçek, Türkiye’nin yaptıkları ve söylediklerinin bu yönde olduğunu vurguladı. Çiçek, şunları kaydetti:


”Zaman zaman (gelin içişlerimize karışın) diyen de kendileridir. O günlerde Ankara’da nasıl dolaştıklarını biz çok iyi biliriz. Biz hep terörün sadece bir iç mesele olmadığını, dış bağlantıları olan uluslararası bir olgu olduğunu ifade ettik. Dış destek olmadan terör örgütlerinin bir gün, bir ay bile yaşamaları mümkün değildir. Bugüne kadar bu örgütleri kimlerin eğittiğini, kimlerin destek verdiğini Türkiye biliyor. ”


GÜL: YALNIZ DA MÜCADELE EDERİZ  
 
Öte yandan Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Türkiye’nin terörle mücadelede yanında kimse olmasa da bu mücadelesini sonuna dek sürdüreceğini söyledi.


Abdullah Gül, New York’taki temasları çerçevesinde düzenlediği basın toplantısında, ABD’li General Joseph Ralston’ın PKK ile mücadelede özel temsilci mi yoksa koordinator olarak mı atandığını soran bir gazeteciye, Türkiye’nin herhangi bir başlığa takılmadığını bildirdi.


Türkiye’nin beklentisinin ve istediğinin sonuç verecek etkili, samimi ve kararlı bir biçimde terör örgütüyle mücadele olduğunu belirten Gül, Türkiye’nin bu mücadelede ABD’nin çok açık, net ve görünür katkısını görmek istediklerini bildirdi. Gül, ”Terörle mücadelede yanımızda hiç kimse olmasa da biz kendi işimizi kendimiz biliriz ve sonuna kadar da terörle mücadele ederiz ve edeceğiz” diye konuştu.


ABD’nin bu noktada ne kadar destek verdiğinin ya da Irak’ın bu konuda neler yaptığının onlar açısından önemli olduğunu vurgulayan Gül, ancak bu desteğin, dostlukların ve müttefikliklerin test edilmesi açısından ve ”senin teröristin- benim teröristim” ayrımının yapılmaması açısından çok önemli olduğunu kaydetti.


Gül, Türkiye’nin, terörle mücadeleyi kimseye havale etmediğini vurgulayarak, ”ABD yardım etmezse ve Irak işbirliği yapmazsa biz bu işi başaramayız gibi birşey doğru değil. Sonuna kadar (terörle) mücadele edeceğiz ve neticede, eninde sonunda bu iş bitecek” dedi.


 

1033940cookie-check‘Talabani’nin açıklaması çirkindir…’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.