‘Talat, Asil Nadir için kötü oldu’

The Observer gazetesine konuşan KKTC Başbakanı Ferdi Sabit Soyer, Asil Nadir’in iadesini engellemeyeceklerini söyledi.


Pazar günlerinde yayınlanan İngiliz The Observer gazetesi, KKTC’de siyasi alandaki son gelişmelerin, İngiltere’nin KKTC’ye sığındığı için 1993 yılından beri yakalayamadığı Asil Nadir için olumsuz olduğunu belirterek ‘Güneş, Asil’in güvenlik bölgesinde battı’ yorumunu yaptı.


Mehmet Ali Talat’ın Rauf Denktaş’ın yerine geçmesinin Batılı diplomatlar arasında büyük memnuniyetle karşılandığını belirten gazete, ‘Ancak Talat’ın seçilmesi, bölgenin en ünlü mukimi açısından iyi bir kehanet değil’ diye yazdı.


12 yıl önce Asil Nadir’in, dolandırıcılık suçlamasıyla karşı karşıya bulunduğu İngiltere’den kaçtıktan sonra ulaştığı KKTC’de bir kahraman gibi karşılandığını kaydeden gazete, Nadir’in kurduğu Polly Peck şirketinin bir milyar sterlin borcuyla çöktüğüne dikkat çekti.


Asil Nadir’in ise her zaman masum olduğunu haykırdığını, geçen yıl hapse girmeden İngiltere’ye dönebilmek için bir anlaşma yapmaya çalıştığını, ancak girişiminin İngiliz savcılarının geri çevrildiğini yazan gazete, Nadir için durumunun daha da kötüleşebileceğini öne sürdü.


İZOLASYON BİTER:


The Observer, Asil Nadir’in varlığının KKTC için sorun yarattığını belirterek Mehmet Ali Talat’ın AB üyeliği için çabalarını hızlandıracağını söylediğini, bunun da Nadir’i koruyan ‘hukuki izolasyon’un son bulması anlamına geleceğini kaydetti. Gazeteye konuşan KKTC Başbakanı Ferdi Sabit Soyer de Nadir’in ‘iadesini’ durdurmayacaklarını söyledi. Soyer ‘Bizim başlıca önceliğimiz Kıbrıs sorununa çözüm bulmak ve AB’ye katılmaktır. Sayın Nadır, bunun kendisi için sorun yaratacağını biliyor’ diye konuştu. Kıbrıslı Türkler’in AB’ye girebilmesi halinde otomatik olarak ve severek AB kurallarını benimseyeceklerini belirten Soyer, ‘Sayın Nadir bir çözüm bulunmasını destekliyor ve (Kuzey) Kıbrıs’ın AB’ye katılmasını istiyor. Her zaman masum olduğunu söyledi ve adını temize çıkartmak istiyor’ diye konuştu. 

678870cookie-check‘Talat, Asil Nadir için kötü oldu’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.