Talat, Blair ile görüşecek

Talat’ın Ankara’ya yaptığı resmi ziyaret çerçevesinde Başbakan Tayyip Erdoğan ile görüşmesinde, Erdoğan’ın temmuz sonunda Londra’da İngiltere Başbakanı Tony Blair’le buluşması da önemli yer tuttu.


Erdoğan, Blair’le görüşmesini aktarırken, kendisinin İngiltere Başbakanı’na, “Kıbrıslı Türklerin çözüm için yaptıkları ortada. AB, olarak Kıbrıs Türklerini bu durumda bırakamazsınız. AB dönem başkanı sıfatınızla Talat’ı Londra’ya davet edip görüşmenizin faydalı olacağına inanıyorum” dediğini anlattı.


GÖRÜŞME TALEBİ


Talat da bunun üzerine resmi yoldan olmasa da kendisine Blair’den görüşme talebinin iletildiğini Erdoğan’a söyledi. Talat’ın sonbahar aylarında İngiltere’ye giderek Blair’le görüşmesi bekleniyor.


Görüşmede Trabzonspor’un bu akşam Kıbrıs Rum Kesimi takımı Famagusta ile yapacağı maç da konuşuldu. KKTC tarafı, Rumların ilk maçta Trabzonspor ve maçı izlemek isteyen Türk basın mensuplarına yönelik tutumunun anlaşılmaz olduğunu belirterek, ‘Bundan dolayı Rumlara Trabzon’a gelişlerinde karşılıklılık ilkelerine uygun tutum takınılmasının doğru bir yöntem olduğu’ mesajını verdi.


Görüşmede Talat, Gümrük Birliği Ek Protolü’nün imzalanmasının kesinlikle Rum kesimini tanıma anlamına gelmeyeceğini ifade ederken, Türkiye de, liman ve havaalanlarının, kapsamlı çözümün parçası olmadan Rumlara açılamayacağının garantisini bir kez daha verdi.

782770cookie-checkTalat, Blair ile görüşecek

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.