Talat, Brown ile görüşmeye geliyor

Talat Chatham House’da konuşacak; Girne Amerikan Üniversitesi’nin Canterbury Kampusu’nun açılışını yapacak; İngiltere Kıbrıs Türk Ticaret Odası tarafından düzenlenecek halka açık toplantıda konuşacak; London School of Economic’te konferans verecek ve birçok ziyaret yapacak.

Cumhurbaşkanlığı’ndan verilen bilgiye göre Cuma sabahı İngiltere saatiyle 10.30’da Londra’ya varacak Cumhurbaşkanı Talat, saat 13.00’te düşünce kuruluşu Chatham House’da onuruna verilecek kokteylden sonra Sir Kieran Prendergast’ın oturum başkanlığındaki toplantıda konuşacak ve soruları yanıtlayacak.
Cumhurbaşkanı Talat’ın, İngiliz Başbakan Gordon Brown ile resmi görüşmesi saat 15.00’te Parlamento binasında yer alacak.

Talat, Cumartesi günü saat 11.30’da Girne Amerikan Üniversitesi’nin Canterbury Kampusu’nun resmi açılışını yapacak.
Aynı gün akşam saatlerinde İngiltere’de öğrenim gören Kıbrıslı Türk öğrencilerle bir araya gelecek olan Cumhurbaşkanı Talat, 19.30’da da İngiltere Kıbrıs Türk Ticaret Odası tarafından verilecek kokteyl ve akşam yemeğine katılacak.
Cumhurbaşkanı Talat, Pazar sabahı kaldığı otelde Güney Kıbrıs’taki DİSİ partisi Genel Başkanı Nikos Anastasiades’le kahvaltıda görüşecek; öğleyin de Hornsey Atatürk Türk Okulu’nu ziyaret edecek.

Talat, Pazar günü saat 14.00’te Grand Palace Banqueting Suite’te İngiltere Kıbrıs Türk Ticaret Odası tarafından düzenlenecek halka açık toplantıda konuşacak.

Cumhurbaşkanı Talat, Londra’da bulunacağı sürede bazı televizyonların canlı yayınlarına da katılacak.
Londra’daki ilk günü olan Cuma günü El Cezire televizyonunda canlı yayın konuğu olacak Cumhurbaşkanı Talat, pazartesi günü de sırasıyla The Daily Telegraph, The Times, The Guardian ve Reuters muhabirlerine demeç verecek, sorularını yanıtlayacak. Cumhurbaşkanı Talat, saat 13.00’te ise Londra Türk Radyosu’ndan, İngiltere’de yaşayan Kıbrıslı Türklere seslenecek.

Talat, saat 18.30’da London School of Economics’te “Cyprus: The Settlement Process” (Kıbrıs: Çözüm Süreci) konulu konferans verecek.

Cumhurbaşkanı Talat, salı günü yurda dönecek.

827680cookie-checkTalat, Brown ile görüşmeye geliyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.