Talat bu kez de plaket verdi

Erol Baysal ve ailesini kabul eden Cumhurbaşkanı Talat, dünyadan tecrit edilen Kıbrıs Türk toplumuna bilim adamlarının başarılarının ışık olup sevindirdiğini belirtti. Baysal’ın İngiliz Kraliyet Ödülü’ne layık görülmesinin Kıbrıs Türkü için gurur verici  olduğunu ifade eden Talat, üzüntü, sıkıntı ve çektiği acılarla anılan bir toplum olan Kıbrıs Türk toplumunun bu tür olaylarla mutlu olduğunu kaydetti.


Dr. Erol Baysal’ın sadece aldığı ödülle değil, Kıbrıs Türkü’ne yaptığı katkılarla da toplumu sevindirdiğini vurgulayan Mehmet Ali Talat, Baysal’ın DNA Laboratuvarı’nın açılışına da maddi ve manevi katkılarda bulunduğunu söyledi.


Talat, Baysal’ın halen Kayıp Şahıslar Komitesi’nde Türk Bilim Danışmanı olarak görev yaptığına da dikkat çekti.


Dr. Erol Baysal da plaket için teşekkür ederek, “Bize güvenip de verdiğiniz kutsal vazifeler için teşekkür ederim” dedi.


Kıbrıs Türklerinin  yıllarca büyük acılarla boğuştuğunu ve hala bu acılarının bitmediğini belirten Baysal, kendisinin 14 yaşına kadar iki tane savaş geçirdiğini ifade etti.


“Maddi imkansızlıklar içinde ülkemize katkı için çırpındık” diyen Baysal, yıllardır tüm makalelerinde ısrarla “KKTC” ibaresini kullandığını ve KKTC’nin tıp literatüründe tanınmasına katkı koyduğunu söyledi.


Baysal, gençlere özveriyle çalışıp yılmamalarını da öğütledi.


İşinin başına döndüğü zaman arkadaşı Hilmi Özçelik ile birlikte Meme Kanseri Programı üzerinde çalışacaklarını da anlatan Baysal, “Bu konuda ilk olarak Kıbrıs Türkü ile çalışıp sonra dünyaya açılma kararı aldık. KKTC’nin sağlık problemlerine dıştan da olsa katkı koymaya çalışıyorum” dedi.


FOTOĞRAF: Dr. Erol Baysal

692210cookie-checkTalat bu kez de plaket verdi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.