Talat-Papadopulos 5 Eylül’de görüşecek

KKTC Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Raşit Pertev, Rum yönetimi başkanlığı diplomatik büro şefi Tasos Conis’le yaklaşık 1 saat süren bir görüşme yaptıklarını ve Talat-Papadopulos görüşmesinin 5 Eylül 2007 tarihinde ara bölgede yapılacağının kararlaştırıldığını bildirdi.
Görüşmeye, BM Genel Sekreterinin Kıbrıs Özel Temsilcisi Michael Möller izinli olması nedeniyle katılmadı. Möller’in yerine BM Barış Gücünün kıdemli danışmanı Wlodek Cibor toplantıda hazır bulundu.


KKTC Cumhurbaşkanı Talat, Rum lideri Papadopulos’la yapacağı görüşmeden, 8 Temmuz sürecinin rayına oturtulmasını ve adada kapsamlı çözüm müzakerelerine ulaşılmasını bekliyor. Kıbrıs Rum tarafının amacınınsa 8 Temmuz mutabakatına ilişkin sürecin ne ölçüde ilerleyeceğini görmek olduğu kaydediliyor.


BM’nin eski Genel Sekreteri Kofi Annan’ın siyasi işlerden sorumlu yardımcısı İbrahim Gambari’nin aracılığıyla 8 Temmuz 2006’da adada iki taraf arasında varılan ve “Gambari süreci” olarak bilinen mutabakatla Kıbrıs’ta insanların günlük hayatlarını etkileyen konuları görüşmek üzere teknik komitelerin kurulması ve buna paralel olarak Kıbrıs sorununun özüne ilişkin konularda çalışma grupları oluşturulması öngörülüyordu.

702400cookie-checkTalat-Papadopulos 5 Eylül’de görüşecek

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.