Talat pazara cumhurbaşkanı…

20 Şubat’taki erken genel seçimden 2 ay sonra yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminde 147 bin 823 seçmen oy kullanacak. Seçimde 9 aday yarışacak. 


Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) açıkladığı takvime göre 22 Mart’ta başlayan propaganda dönemi, 16 Nisan Cumartesi günü saat 18.00’de tamamlanacak.
Propaganda sürecinde seçmenlerle birebir iletişime ve basına ağırlık verildi.


Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın aday olmadığı seçimler, Kıbrıs Türk siyasi tarihinde bu yönüyle de önem taşıyor. 1976’dan beri yapılan her seçimde aday olan ve kazanan Denktaş, 7. kez yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimine katılmıyor.


KKTC’de cumhurbaşkanlığı seçimi 5 yılda bir yapılıyor. Bir adayın cumhurbaşkanı seçilebilmesi için kullanılan geçerli oyların salt çoğunluğunu alması gerekiyor. Hiçbir adayın bu orana ulaşamaması halinde seçimin ikinci turu, 24 Nisan Pazar günü en çok oyu alan iki aday arasında yapılacak.


20 Şubat’taki erken genel seçimden 2 ay sonra yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminde 147 bin 823 seçmen oy kullanacak.


Seçimde yarışacak 9 aday, oy pusulasındaki sıralamaya göre şöyle:
Zehra Cengiz (Kıbrıs Sosyalist Parti-KSP), Dr. Mustafa Arabacıoğlu (Demokrat Parti-DP), Nuri Çevikel (Yeni Parti-YP), Mehmet Ali Talat (Cumhuriyetçi Türk Partisi-CTP), Dr. Derviş Eroğlu (Ulusal Birlik Partisi-UBP), Hüseyin Angolemli (Toplumcu Kurtuluş Partisi-TKP), Ayhan Kaymak (bağımsız), Arif Salih Kırdağ (bağımsız) ve Zeki Beşiktepeli (bağımsız).

678400cookie-checkTalat pazara cumhurbaşkanı…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.