Talat: Rumların vetosu kuru gürültü

Talat, “Rum Kesimi, Türkiye’yi veto edemez çünkü Türkiye’nin hangi koşullara tabi olarak müzakerelere başlayacağı, 17 Aralık’ta belirlenmiştir. Neyi veto edecekler ki” dedi. Tükiye’nin AB müzakerelerinin için kararın verildiği, imzaların atıldığını belirten Talat, Rum tarafının uğraşının,  sadece ve ancak bir gürültü olduğunu, başka bir anlamı olmadığını kaydetti.


Talat, son günlerde gündeme gelen Türkiye’nin limanlarını Rum Yönetimi’ne açacağı iddiaları üzerine de, “bizim limanlarımız açıldığında, Türkiye limanları da açılacak” dedi.


Talat,Türkiye’nin zaten “bütün izolasyonları karşılıklı kaldıralım” dediğini vurgulayarak şöyle konuştu:


“Aslına bakarsınız, bizim limanlarımız ve havaalanlarımızın kapalı olduğuna dair Rum tarafının geçmişte yaptığı deklerasyonun geri alınması, izolasyonları büyük ölçüde ortadan kaldıran bir adım olacaktır. O zaman da Türkiye durumu çok daha rahat değerlendirecek ve eğer bu bir AB’yle yapılan Ankara anlaşmasını genişleten protokolun bir gereğiyse de onu yerine getirecektir.Ancak karar siyasidir. Rum Yönetimi’nin kararı siyasidir; bizim limanlarımız ve havaalanlarımızın kapalı ilan edilmesi kararı siyasidir; çünkü halen fiilen çalışıyorlar. Siyasi olduğuna göre, bu siyasi karara karşılık Türkiye’nin aldığı karar da siyasidir. Siyasi kararlar birlikte kaldırılabilir.”

682040cookie-checkTalat: Rumların vetosu kuru gürültü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.