‘Talat’a güvenimiz tamdır’

Mehmet Ali Talat’ın Cumhurbaşkanı seçilmesinden sonra yazılı bir açıklama yapan Hasan Raif, Kuzey Kıbrıs’ta yıllardır devam eden barış ve demokrasi mücadelesinde önemli bir yere sahip olan Mehmet Ali Talat’ın bu göreve gelmesinin çok önemli olduğunu vurguladı.


TALAT İLE DAHA KOLAY


Rauf Denktaş nedeniyle yıllarca Kıbrıs Türk halkının çözüm istemeyen taraf olarak algılandığını belirten Raif, bu imajın artık değiştiğini ve Talat’ın Cumhurbaşkanı seçilmesiyle Kıbrıs’ta yeni bir dönemin başladığını ifade etti.


Raif,  “Biz de Londra’da yıllardır verdiğimiz barış ve çözüm mücadelesinde ülkemize en erken bir zamanda barışın gelmesi için uğraş verdik, bundan sonra da vermeye devam edeceğiz. Her zaman yakın temas içinde olduğumuz sayın Talat ile bundan sonra da barış ve demokrasi yolunda birlikte çalışmaya hazırız. Talat’a Londra’dan gidecek desteğin öneminin bilincindeyiz. Bu nedenle barış yolunda atılacak her adımda Talat’a güvenimizin tam olduğunu vurgulamak isterim” dedi.


KKTC ÇÖZÜM YOLUNDA


Seçimlerde yüzde 55.6 oy alarak ilk turda seçilen Talat’ın önemli bir başarıya imza attığını söyleyen Raif, açıklamasında ayrıca, “Kıbrıs Türk halkı Talat’ı ilk turda seçerek barış ve çözüm yolundan dönmediğini gösterdi, tüm olumsuz propagandaya rağmen Kıbrıs Türk halkı barış yolundan ayrılmadı”  ifadelerine yer verdi.


Bundan sonra tüm toplumun Talat’a destek vermesi gerektiğini ifade eden Raif, güçlü bir halk desteği olan Talat’ın barış ve çözüme daha kolay ulaşacağını kaydetti.


FOTOĞRAF: Türk Demokrasi Derneği Başkanı Hasan Raif

780120cookie-check‘Talat’a güvenimiz tamdır’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.