Talat’ın yerine Ferdi Sabit Soyer

Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın yaklaşık 30 yıllık görev süresinin ardından görevi Talat’a devretmesiyle KKTC’de yeni bir dönem başlıyor.


Yeni dönemle KKTC’yi, cumhurbaşkanlığı, meclisi ve hükümetiyle bir dizi yasal prosedür bekliyor.


Buna göre, Başbakan Talat, görev süresinin son günü olan 23 Nisan Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Denktaş’a istifasını sunacak. Böylece Başbakan Talat’la birlikte hükümet de istifa edecek. Talat, aynı gün parti genel başkanlığı ve milletvekilliğinden de istifa edecek. Talat, 24 Nisan 2004’te yapılan Annan planı referandumunun yıldönümünde olağanüstü toplanacak Meclis’te ant içerek cumhurbaşkanlığını devralacak.


Talat, cumhurbaşkanlığı görevini devralmasının hemen ardından 25 Nisan Pazartesi günü ise yeni başbakanı atayacak. Talat’ın ardından başbakanlık görevini CTP Genel Sekreteri Ferdi Sabit Soyer’in devralmasına kesin gözüyle bakılıyor.


ABD VE YUNANİSTAN’IN MESAJI
Öte yandan ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Richard Boucher, KKTC’de Talat’ın Cumhurbaşkanı seçilmesinin, ”Kıbrıslı Türklerin çözüm yönünde olumlu yaklaşımı koruduklarını gösteren bir başka işaret” olduğunu söyledi.


Yunanistan Dışişleri Bakanlığı da Talat’ın seçilmesinin Kıbrıs sorununun kalıcı ve işler bir çözüme kavuşturulmasına katkı sağlayacağını umduğunu açıkladı.

678560cookie-checkTalat’ın yerine Ferdi Sabit Soyer

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.