Taliban Kabil’de otel bastı

En az yedi kişinin öldüğü beş saatlik çatışmada otelin çatısına çıkan üç militan helikopterlerden açılan ateşle öldürüldü. En az altı kişi oldukları tahmin edilen Taliban militanlarının intihar saldırısı da düzenledikleri bildiriliyor.

Kabil Emniyet Müdürü Muhammed Eyüp Salangi, BBC’ye yaptığı açıklamada, Afgan güvenlik güçlerinin Intercontinental Hotel’e girdiklerini ve çoğunlukla Batılıların kaldığı otelde müşterilerden ölen olmadığını söyledi.

Bir başka güvenlik yetkilisi ise daha önce yaptığı açıklamada, üç intihar saldırganının üzerlerindeki bombaları patlattığını ve bir başka silahlı militanın ise vurularak öldürüldüğünü söylemişti.

Taliban sözcüsü Zaibullah Mücahid, saldırıyı üstlendiklerini açıkladı.

Yetkililer, saldırının düzenlendiği sırada otelde valiler toplantısı yapıldığını ve otelin saldırı için muhtemelen bu yüzden seçildiğini söyledi.

Saldırı, NATO öncülüğündeki yabancı güçlerin Afganistan’daki güvenliği kademe kademe Afgan ulusal güçlerine devretmesi ile yapılacak konferanstan bir gece öncesine rastlıyor.

Akşam saatlerinde düzenlenen ilk bombalı intihar saldırılarının ardından silahlı militanların otelin içine girip çatısına çıkmayı başardıkları ve otelden polise ateş açtıkları bildiriliyor.

Otel yakınlarındaki BBC muhabiri, otelde kalan bir kişinin, saldırı sırasında bir düğün töreninin yapılmakta olduğunu söylüyor. (BBC)

1297530cookie-checkTaliban Kabil’de otel bastı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.