Taliban’a karşı yeni silah

Büyük bir merakla beklenen yeni silahın, ne bir tabanca, ne de yüksek teknoloji ürünü bir füze sistemi, sadece sıradan bir ‘videolu cep telefonu’ olduğu anlaşıldı.


Ülkeyi işgal eden batılı güçlere karşı bugüne kadar bombalı intihar saldırılar ve uzak mesafelerden vur-kaç taktiği uygulayan Taliban, şimdilerde modern teknolojinin nimetlerinden yararlanarak, savaşın gerçek görüntülerini videolu cep telefonları aracılığıyla milyonlarca Afganistanlıya ulaştırıp, batı karşıtı propaganda yapıyor.


Propaganda amaçlı kısa filmlerin dağıtımını, Afganistan genelinde  6 milyon cep telefonu ve  internet üzerinden yapan Taliban’ın, cep telefonları aracılığıyla dağıttığı görüntüler arasında, batı karşıtlığının yanı sıra, Ağustos ayında Amerikan askerleri tarafından düzenlenen hava saldırısında ölen Afganların görüntüleri ve Pentagon’un sadece 7 sivilin öldüğü yönündeki iddialarını çürüten 11 çocuğun ceset görüntüleri de yer alıyor. 


Taliban militanlarının Afganistan’daki savaş ve batı karşıtı görüntüleri cep telefonları aracılığıyla halka yaymasından büyük endişe duymaya başlayan İngiliz hükümeti, Taliban ile mücadelede benzer taktiği uygulamayı planlıyor.


Taliban’ın güçlü propagandasının temellerini çürütmek için sıradan Afgan halkını son model cep telefonları ile donatmayı amaçlayan hükümet, bu sayede halkın günlük yaşadıklarını bu videolu cep telefonlarına kaydetmelerini sağlayacak… Bunun sonucunda ise, elde edilecek görüntülerden oluşturulacak 100 kısa film, gelecek yıl düzenlenecek olan film festivalinde gösterime sunulacak. 
 
Fazla masraflı olmadığına inanılan  bu plan, İngiliz Dışleri Bakanlığı’nın yanı sıra NATO liderleri tarafından da destekleniyor. 

816230cookie-checkTaliban’a karşı yeni silah

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.