İTALYA KISA KISA…

Sanremo festivali de hedefti…

İtalya’da anarşist gruplar tarafından dün düzenlenen bomba eylemlerinde Sanremo müzik festivalinin de hedefler arasında olduğu açıklandı.

Eylemlerin 2003 yılı martında hırsızlık suçundan hapse giren ve aynı yıl temmuz ayında cezaevinde yaşamını yitiren 29 yaşındaki Marcello Lonzi adlı gencin anısınadüzenlenmiş olabileceği öne sürüldü. Dün Cenova’da iki, Milano’da ise bir karakola düzenlenen bombalı saldırılırda şans eseri hiç kimse yaşamını yitirmezken, İtalya içişleri bakanı Giuseppe Pisanu, söz konusu eylemlerin öldürme kastıyla düzenlendiğini açıkladı

Moratti protesto edildi…

İtalya’da eğitim bakanı Letizia Moratti’nin hayata geçirmeye çalıştığı eğitim reformunu protesto etmek amacıyla İtalya genelinde binlerce araştırmacı, öğretim görevlisi ve akademisyen iş bıraktı.

Tüm İtalya’yı etkisi altına alan yoğun kar yağışına karşın katılımın bir hayli yüksek olduğu gösterilerde Moratti reformunun derhal geri çekilmesi istendi.

İtalya’daki 77 üniversite rektörünün de destek verdiği gösterilerde “araştırmacı” kimliğinin ortadan kalktığı, üniversitede görevli akademik personelin ise gelecek güvencesi olmadan, geçici sözleşmelerle çalıştırılmak zorunda kalınacağına  dikkat çekildi.

Gelecek 15 martta gerek ilk ve ortaöğrenim gerekse üniversite eğitimine yönelik bir dizi yeni ve sorunlu değişiklik getiren Moratti reformu, tüm İtalya’da ilköğretimden üniversiteye kadar uzanan bir zincirle eğitmenler, öğrenciler ve velilerin katılımıyla protesto edilecek.


İtalyan kadınlar ayrımcılığa uğruyor…

Onu’nun yaptığı bir araştırma, İtalya’da yaşayan kadınların profesyonel yaşamda erkeklerin gerisinde kaldığı, birçok kadının erkeklere oranla yüzde 35 daha az kazandığı ve düşük ücretler karşılığında çalıştırıldığı gerçeğini ortaya koydu.

Televizyon yayınları ve reklam kuşaklarında kadınların çoğunlukla cinsel obje olarak kullanıldığı, çocuk sahibi olan her 5 kadından birinin ise anaokullarının yetersizliği nedeniyle mesleğini terk ederek ev kadını olmak zorunda kaldığına dikkat çekildi.

Avrupa Parlamentosu’nda İtalyan kadınların yüzde 10 düzeyinde temsil edildiği ve İtalya’nın Avrupa ülkeleri arasında son sıralarda , dünyada ise 79. sırada bulunduğu vurgulandı.

1099980cookie-checkİTALYA KISA KISA…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.