İtalya’da 22 taraftar gözaltında

Gözaltına alınan Catania taraftarlarının 9’u, henüz 18 yaşını doldurmamış çocuklardan oluşuyor. Savcılık ve güvenlik birimlerinin, olaylar sırasında 38 yaşındaki Filippo Raciti adlı polis memurunun ölümüne neden olan kağıt bombayı kimin attığını tespit etmeye yönelik çalışmaları da sürüyor.

Yetkililer, olay anını tam olarak görüntüleyen bir film olmadığını belirtiyorlar. Ancak gözaltına alınan sanıkların sorgusu ve mevcut filmlerin izlenmesi sayesinde, kağıt bombayı kimin imal ettiği ve bombanın kim tarafından fırlatılmış olduğunun da saptanabilmesi ümit ediliyor.

Polisin, savcılık denetiminde yaptığı aramalar da devam ediyor. Aramalar esnasında, gözaltına alınan kişilerden biri olan Danilo Patrizio adlı bir taraftarın evinde iki adet tüfek ve uyuşturucu da bulundu. Danilo’nun, normalde fanatik taraftarlarla ilişkisi olmayan, sabıkasız bir kişi olduğu da belirtildi.

POLİSİN TAAMMÜDEN ÖLDÜRÜLMÜŞ OLMA İHTİMALİ DE VAR

Gözaltına alınan kişilerden hiç biri henüz, polis memurunun ölümüne neden olan kağıt bomba fırlatma eylemiyle suçlanmıyor.

Polis memuru Raciti’nin, taraftarlar ile güvenlik birimleri arasındaki çatışmada tesadüfen mi yaşamını yitirdiği yoksa taammüden mi öldürüldüğü ise henüz netlik kazanmadı. Ancak savcılık, bu ikinci olasılık üzerinde de duruyor.

Raciti, Catania’daki fanatik taraftarları yakinen tanıyan bir polis memuru olarak biliniyor. Raciti’nin eylül ayındaki Palermo-Catania maçı sırasında görev yaptığı ve ilk maçta çıkan olaylara karışmış olan bir Catanialı taraftarı geçtiğimiz günlerde mahkum ettirmiş olduğu ortaya çıktı. Bu olgudan hareket eden savcılık yetkilileri, Raciti’nin kasten hedef seçilmiş, dolayısıyla taammüden öldürülmüş olabileceği ihtimali üzerinde de duruyorlar.

Cuma akşamı Catania’da oynanan derbi karşılaşması, riskli maçlar arasında değerlendiriliyordu. Güvenlik birimleri, iki takımın taraftarlarının karşılaşmamalarını sağlamaya özen göstermişti. Palermolu taraftarlar, yoğun trafik ve otobüslerinin yolu kaybetmesi nedeniyle stadyuma ancak maçın ikinci yarısının ilk dakikalarında ulaşabilmişlerdi. Palermolu taraftarların sahaya ulaşmalarıyla birlikte, stadyum adeta cehenneme dönmüştü. Stat dışında bekleyen Catanialı taraftarlar, Palermolular’ı taşıyan otobüslere de saldırmışlardı. Saldırıyı önlemeye çalışan polisler ile taraftarlar birbirlerine girmişlerdi. O esnada fırlatılan bir kağıt bomba ise polis Raciti’nin fenalaşmasına ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmesine yol açmıştı.

1145640cookie-checkİtalya’da 22 taraftar gözaltında

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.