İtalya’da grevli gün…

Alfa Romeo’da 800 kişi işten çıkarılacak, Milano’da ise idare, artık hastalık nedeniyle işe gidilmeyen günlerde ücretlerde kesintiye gidiyor. Toplu taşıma araçlarındaki genel grev Milano’nun yanı sıra başkent Roma ve Napoli’de de sürüyor.

Alfa Romeo’nun Arese’deki fabrikasında çalışan işçiler bugün greve gitti. Grev kararı, fabrikanın projeler bölümünde kesintiye gidilmesi ve  200’ü teknik eleman toplam 800 Alfa Romeo çalışanının işini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya olması nedeniyle alındı. Bu sabah erken saatlerde Alfa Romeo’nun Arese’deki fabrikası önünde biriken işçiler dört saat boyunca iş bırakacaklarını açıkladılar. İşçiler, gelecek salı günü sendika temsilcileri ve işveren arasında yapılacak görüşme sonuçlanana  kadar bekleyeceklerini, çıkan kararın aleyhleri olması durumunda yeniden greve devam edeceklerini duyurdu.

MİLANO’DA METRO DURDU

İtalya’daki grev dalgası yalnız Alfa Romeo fabrikası işçileriyle sınırlı almadı. Milano’da bugün metro, otobüs ve tramvay gibi toplu taşıma araçlarında görevli personel de, greve gitti.

Bu sabah erken saatlerde işlerine gitmek için yola çıkan Milanolular yollarda kaldı. Yalnızca kuzey demiryollarına bağlı trenlerin çalıştığı Milano’da toplu taşıma araçları
8.45’den gece yarısına kadar çalışmayacak. Toplu taşıma idaresinden yapılan açıklamada bundan böyle tramvay çalışanlarının hastalık durumunda  ilk üç gün ücretli izin alamayacağını, işe gidilmeyen her gün ücretlerde kesintiye gidileceğini duyurdu. Dört günden daha fazla süre işe gitmeyen personelin ise aylık ücretinin yarısının kesileceği belirtildi.

Bu karar nedeniyle toplu taşıma araçlarında görevli personel, haklarını savunmak nedeniyle Milano’da genel greve gitti. İtalyan havayolu şirketi Alitalia’nın ise ülke çapında catering servisinde görevli 1.000 personelin işine son vermeye hazırlandığı bildirildi.

1100680cookie-checkİtalya’da grevli gün…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.