‘İtalya’da şimdilik Prodi daha şanslı’

Almanya’da yayımlanan Berliner Zeitung, Silvio Berlusconi’nin önceki geceki televizyon tartışmasında rakibi Romano Prodi’nin gölgesinde kaldığını yorumunu yaptı.

Gazete; “Tartışmanın sonunda Berlusconi, yapmak istediklerini anlatamamaktan yakındı. Prodi ise şaşırtıcı bir performans göstererek geçmişte Berlusconi’nin de kullandığı sloganlara başvurdu, ilerleme, gelecek, diyalog ve iç siyasetteki tansiyonun düşürülmesinden söz etti” diyerek gözlemini aktardı.

Avusturya gazetesi Der Standart ise medya imparatoru Berlusconi’nin kendi evinde yenildiği yorumunu yaptı.

Gazete; “Başbakan Berlusconi, İtalyan televizyonunun demokrasi gereği koyduğu sıkı tartışma kurallarıyla başa çıkamadı. Şimdiki duruma göre seçimlerin favorisi Prodi. Ama önümüzdeki 3,5 haftada çok şey değişebilir” diye yazdı.

İspanyol El Pais de, tartışma sonrasındaki anketlere dayanarak, halkın televizyon düellosunda Prodi’yi daha ikna edici bulduğunu şöyle aktardı:

“Berlusconi, savunmada kaldı ve tutuk davrandı. Ancak Prodi’nin başarısı, Berlusconi’nin karşı saldırıya geçme yeteneği konusunda kimseyi şüpheye düşürmesin. Ayrıca gazeteleri ve üç televizyonu da tartışmadaki yenilgisini telafi etmek için Berlusconi’nin hizmetinde olacak.”

FOTOĞRAF:  Dış politikada da ABD’nin kuyruğuna takılarak Irak’taki işgalci güçlere katılan Silvio Berlusconi’yi seçimlerde zor günler bekliyor…

1125180cookie-check‘İtalya’da şimdilik Prodi daha şanslı’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.