İtalya’da sol koalisyon sallantıda

Adalet Bakanlığı görevinden geçen perşembe istifa eden Clemente Mastella, bu akşam düzenlediği basın toplantısında, Avrupacı Demokratlar Birliği (ADB) olarak, hükümeti dışardan desteklemekten de vazgeçtiklerini açıklayarak erken seçim istedi.

İstifası sırasında koalisyondan çekildiklerini, ancak hükümeti dışardan desteklemeyi sürdüreceklerini açıklamış olan ADB lideri Mastella, bu fikirden de caydıklarını belirterek, “Hükümeti desteklemeyi de bırakıyoruz. Güven oylaması olursa karşı oy kullanacağız. Merkez solun iktidar deneyimi burada sona ermiştir” dedi.

Prodi, Mastella’nın basın toplantısının ardından, merkez sol iktidarın içindeki en büyük siyasi oluşumu simgeleyen Demokrat Parti’nin önde gelen isimleriyle bir durum değerlendirmesi yapmak amacıyla bir araya geldi.

Merkez solun koalisyon ortaklarından İtalya Değerler Birliği’nin lideri ve Bayındırlık Bakanı Antonio Di Pietro ise Mastella’nın açıklamalarını “umutsuzluk göstergesi” olarak niteledi.
Merkez sağ muhalefetin liderleri ise hükümetin istifa etmesi gerektiğini savunarak, erken seçime gidilmesini talep etti.

Hristiyan Demokratlar ve Merkez Demokratlar Birliği’nin lideri Pier Ferdinando Casini, Prodi’nin derhal Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na çıkarak istifasını sunması gerektiğini savunurken, Ulusal İttifak Partisi’nin sözcüsü Andrea Ronchi ise ‘Prodi, ADB’nin kararı sonrasında istifasını sunmak zorundadır” dedi.

1165320cookie-checkİtalya’da sol koalisyon sallantıda

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.