İtalya’da ‘terörist/gerilla’ tartışması

Milano’da hakim Clementina Forleo’nun başkanlık ettiği mahkemenin uluslararası terörizmle doğrudan bağlantıları oldukları gerekçesiyle tutuklu yargılanan Tunus ve Fas vatandaşı üç Müslüman sanığı, “bu kişiler terörist değil, gerilladır” diyerek beraat ettirmesi İtalya’da tartışma yarattı.

Dün sonuçlanan davada hakim Forleo “savaş ortamında sivilleri hedef almayan kişiler terörist olarak nitelenemez” diye açıklamada bulunarak, tutuklu sanıklar Buyahya Maher, Ali Ben Sassi ve Muhammed Daki’nin beraatlerine karar verdi. Ancak her üç sanığın tutukluluk hali, daha önce yasadışı göçmen ticaretine karıştıkları için aldıkları 1 ila 3 yıl arasında değişen cezalar nedeniyle devam edecek.

İtalyan yetkililer, Almanya gizli haber alma servisinin aktardığı bilgilere dayanarak yaptıkları açıklamada beraatine karar verilen sanıklardan Muhammed Daki’nin, İkiz Kulelere düzenlenen saldırının sorumlularından biri olan Muhammed Atta ile Hamburg’da buluştuğunu iddia etti.

Hakim Forleo’nun bu kararı İtalya’da hükümet düzeyinde tartışma yarattı. Savcı Armando Spataro tepkisini, “dünyanın hiçbir yerinde kamikazeler partizan kabul edilmemiştir” diye dile getirirken, Gianfranco Fini de doğrudan mahkeme hakimini hedef alan açıklamasında, “mahkemeye saygım ve güvenim sonsuz ancak alınan karar, kan dökenler ile kurbanları aynı kefeye koymakla eşanlamlı” diye konuştu.

Konuyla ilgili benzer haber: Kapkaçcının Faslı çıkması ortamı gerdi

1097990cookie-checkİtalya’da ‘terörist/gerilla’ tartışması

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.