İtalya’daki binlerce Polonyalı kayıp

Şüpheler kayıp Polonyalıların mafya tarafından öldürülmüş olabileceği yönünde.

İtalyan polisi ve bassavcilik yetkilileri, iş bulmak amacıyla ülkeye gelen ve bilinmeyen bir nedenle kayıplara karışan Polonyalı işçilerin fotograf ve kimlik bilgilerini internet’ten yayınlayarak, bulunmaları icin vatandaşlardan yardım talebinde bulundu.

Başsavcılık yetkilileri, fotoğraf ve kimlik bilgilerini yayınladıkları kayıp Polonyalı işçileri gören ya da bulunduğu yeri bilen kişilerin kendileriyle derhal kontak kurmalarını istedi.

Krakov Bölge Savcılığı da, Italya’daki köle işçi kamplarıyla ilgili olarak uluslararası araştırma ekibinin görev yapmasını istedi.

Öte yandan, Polonya ve İtalyan polisi tarafından yapılan basın açıklamasında, sayıları binlerle ifade edilen kayıp Polonyalı işçilerin, İtalya’daki köle işçi kamplarında tutulduğu ve bir çoğunun yaşadışı işçi kamplarını işleten mafya üyesi kişilerce öldürülmüş olabileceği iddialarının da araştırıldığı belirtildi.

Polonya polisinin yaptığı araştırmada, kayıp Polonyalı işçi sayısında son zamanlarda büyük bir artış olduğu ortaya çıktı.

Polis yetkilileri, bir süre önce yasadışı köle işçi kamplarına yapılan baskınlarda bu kampları işlettikleri belirlenen 50 kişinin gözaltına alındığını ve her yıl yaklaşık 1.500  Polonyalı’nın kaybolduğunutahmin ediyor.  

1135880cookie-checkİtalya’daki binlerce Polonyalı kayıp

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.