İtalyan bayrağına haç istendi

İsviçre’de minareye hayır denmesinin bir uygarlık dersi olarak algılanması gerektiğine dikkat çeken Kuzey Birliği partisi, İtalyan bayrağına haç figürünün eklenmesi yönünde yasa teklifi vereceğini açıkladı. Yeşiller partisi milletvekili Angelo Bonelli, “Haçlı seferleri ne zaman başlıyor?” diye sorarak tepki verdi.

Berlusconi hükümetinin ortağı Kuzey Birliği, İsviçre’de minareler konusunda yapılan referendumun sonucunu memnuniyetle karşıladığını ifade etti. Kuzey Birliği milletvekili Roberto Calderolı, “Avrupa’daki İslam dünyasında siyasi çıkışları ve propaganda faaliyetlerini frenlemeye ihtiyaç var” diye konuştu. Özgürlükler Evi (Pdl)partisi milletvekili ve Pdl’in senatodaki başkanı Maurizio Gasparrı de İsviçre’deki referendum sonucunu desteklediğini vurgulayarak, İtalya’da da benzer bir yol izlenmeli diye dile getirdi.

Mario Borghezio: “İsviçre ‘förever’ beyaz ve Hıristiyan”

Kuzey Birliği’nın ayrımcı düşünceleriyle tanınan Avrupa parlamentosu milletvekili Mario Borghezio işe, “Avrupa’daki camiler kult yeri olmaktan çok İslam terörizminin yuvaları ve Avrupa için bir tehdit oluşturuyor. Federal ve özgür Avrupa’da peyzaj değişmeyecek. İsviçre ‘förever’ beyaz ve Hıristiyan!” diye konuştu

Berlusconi hükümetinin ulaştırma bakanı Kuzey Birliği milletvekili Roberto Castelli ise Kuzey Birliği’nin gelecek anayasal düzenleme sürecinde İtalyan bayrağına haç figürünün eklenmesi için bir yasa önerisi vereceği inancında olduğunu vurguladı.

İtalya’daki Musevi cemaatı ve Vatikan henüz bir yorumda bulunmazken İtalya’daki İslam Kültür Merkezi üyesi Mario Scialoja, İtalya’daki Müslümanların Avrupa’da yükselen İslam düşmanlığı nedeniyle kaygılı olduğunu, İtalyan İslam Dini Birliği’nın (Coreis) sözcüsü Yunus di Stefano da, minare inşa edilmesinin engellenmesini Avrupa’da büyüyen İslam korkusuna işaret ettiğini aktardı.

1498020cookie-checkİtalyan bayrağına haç istendi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.