İtalyanlar kedi ve köpeklerini terk ediyor

Yaz mevsimi nedeniyle İtalyanlar evde besledikleri kedi ve köpeklerini kent dışındaki hayvan pansiyonları pahalı olduğu gerekçesiyle barbar bir yöntemi tercih ederek otoyollar ve sokaklara bırakıyor.

Sivil toplum örgütü “Diamoçi la zampa”nın yöneticisi Edgar Meyer, köpek terk etme vakalarının hızla tırmandığına dikkat çekerek, yalnızca 110 bin köpeğin evlerde yaşadığı Milano ve çevresinde sokaklara bırakılan köpeklerin yüzde 80’lere ulaştığını duyurdu.

Kuzeyde Lombardia bölgesinde 10 bin, İtalya genelinde ise 100 bin kedi kedi ve köpeğin bu yaz yine terk edileceğine dikkat çekilerek, evcil hayvan sahiplerinin büyük kentlerin çevresindeki hayvan barınaklarına başvurmaları istendi. Kapıdaki tehlikeyi dikkate alan yerel belediyeler ise “Hayvanına sahip çik” sloganı ile yeşil telefon hattı kurarak, terk edilme vakalarına karşı açıd önlemler almaya başladı.

Laika adlı bir başka sivil toplum örgütünün sözcüsü Rossana Contı ise kent dışındaki barınaklarda günlük ücretin 10 ila 30 euro arasında değiştiğine, 15 gün için masrafın yaklaşık 200 euro civarında olduğuna dikkat çekerek, İtalyanların bu parayı ödemek istemedikleri için hayvanlarını vahşice bir yöntemle terk ettiklerini söyledi.

 

 

1130810cookie-checkİtalyanlar kedi ve köpeklerini terk ediyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.