Tam kapanmada canları sıkılınca ormanda ağaç katliamı yaptılar!

YUSUF YAVUZ / AÇIK GAZETE – Kütahya’da sokağa çıkma yasağının olduğu tam kapanma döneminde kent merkezi yakınındaki ormanlık alanda kamp yapan bir grup, 20’den fazla çam ağacını keserek ısınmak ve yemek pişirmek için yaktı…

Kütahya’da tam kapanmayı fırsat bilen bir grup can sıkıntılarını ormanlık alandaki ağaçları katlederek giderdi. Kent merkezindeki Sultanbağı Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda çadır kuran kimliği belirsiz kişiler, 20’den fazla çam ağacı ile çiçeğe durmuş alıç ve erik ağacını keserek yaktılar. Ormanlık alandaki katliamla ilgili 112 Acil Çağrı Hattı ile Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü’ne haber verildiğini dile getiren vatandaşlar, olayla ilgili işlem yapılmamasını eleştirdi.

Kütahya’da kent merkezi yakınındaki ormanlık alanda ağaç katliamı yaşandı. Ancak bu kez ağaçlar madencilik, yol ya da enerji projesi için değil, doğrudan zevk için katledildi. Sultanbağı Mahallesi’nin sırtlarındaki ormanlık alanda ortaya çıkan ağaç kıyımının görüntüleri vatandaşların tepkisini çekti.

TAM KAPANMADA AĞAÇ KATLİAMI YAPTILAR

İddiaya göre 5-6 kişi oldukları düşünülen grup, Covid-19 pandemisi nedeniyle 29 Nisan’da uygulamaya konulan tam kapanmanın ardından ormanlık bölgede çadır kurarak kamp yapmaya başladı. Kapanmadan önce de söz konusu ormanlık alana günübirlik gelip gittikleri öne sürülen kişilerin sokağa çıkma yasağına rağmen orman içerisinde çadırlı kamp yaparak geçtiğimiz hafta sonu geceyi de burada geçirdikleri iddia edildi.

ÇAM AĞAÇLARINI KESİP ISINMAK VE YEMEK PİŞİRMEK İÇİN YAKTILAR

Çam ağaçlarını baltayla keserek ısınmak ve yemek pişirmek için yaktıkları ortaya çıkan grubun kullandığı malzemeleri de ormanlık alanda bırakarak olay yerinden uzaklaştıkları belirlendi. Ağaçları kestikleri balta ile yemek pişirdikleri tava ve çeşitli kamp malzemelerini olay yerinde bırakan kişilerin 21 tane çam ağacı ile çiçeğe durmuş alıç ve erik ağaçlarını da kestikleri belirtiliyor. Zanlıların 10 civarındaki ağacı da kesmeye çalışarak zarar verdikleri ortaya çıkarken olayla ilgili 112 Acil Çağrı Merkezi ile Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü’ne durumu haber verdiklerini dile getiren vatandaşlar zamanında müdahale edilmemesini eleştirdi.

GEREKLİ YASAL İŞLEM BAŞLATILSIN

Ormanlık alanın gözlerden uzak bir bölgede yer aldığına dikkati çeken vatandaşlar, kapanma sırasında canı sıkılan insanların bu şekilde ağaçlara zarar vermelerinin kabul edilemez olduğunu belirterek sorumluların tespit edilerek gerekli yasal işlemlerin başlatılmasını talep ediyor.

2513190cookie-checkTam kapanmada canları sıkılınca ormanda ağaç katliamı yaptılar!
Önceki haberLübnan sermayeli maden şirketini jandarma koruyor, köylü direniyor
Sonraki haberKültür, asimilasyon, siyaset
YUSUF YAVUZ
YUSUF YAVUZ (GAZETECİ-YAZAR) Isparta, Sütçüler'de doğdu. 1990’da edebiyatla ilgilenmeye başladı. Deneme ve inceleme tarzındaki ilk yazıları 1996 yılında 'Atatürkçü Ses' Dergisi’nde yayımlandı. Aynı yıl yerel ölçekte yayın yapan kanallarda 'Dönence' başlıklı radyo ve televizyon programları hazırlayıp sundu. 1999 yılında Antalya'da kurulan Müdafaa-i Hukuk Dergisi’nde yazmaya başladı. 2001’de Gazete Müdafaa-i Hukuk’ta Muhabir-Temsilci olarak görev aldı. Daha sonra adı 'Yeniden Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk' olan dergiyle bağını temsilci-yazar olarak sürdürdü. 2001-2007 yılları arasında Kaş Kitap Şenliğini organize ederek başta çocuklar ve gençler olmak üzere yöre insanının kültür, sanat ve edebiyat çevreleriyle buluşmasını sağladı. 2005 yılında Muğla ve Antalya arasındaki sahil bandında yaşanan yabancılara toprak satışına ilişkin yaptığı araştırmalar önemli etkiler yarattı. Deneme, inceleme, röportaj, düz yazı, haber ve yorumları; Cumhuriyet Akdeniz, Odatv, Yeni Harman, Edebiyat ve Eleştiri, Yolculuk, Evrensel, Atlas, Magma, Aydınlık, Birgün, Açık Gazete gibi dergi ve gazetelerde yayımlandı. Antalya merkezli VTV Televizyonunda, Pelin Gel Ağan'la birlikte 'İki Ağaç İçin' adıyla 16 bölümden oluşan bir program hazırlayıp ve sundu. Kanal V Televizyonunda, Biyomühendis Çağlar İnce ile birlikte, Yörük kültürünü ve tarihsel köklerini ele alan 'Islak Çarıklar' adlı belgesel haber programı hazırlayıp sundu. Araştırma yazılarından bazıları, 'Yer Bize Çimen Verdi' ve 'Darağacına Takılan Düşler' adıyla belgesel filmlere de konu olan Yavuz, şu sıralar 'Islak Çarıklar' adlı bir belgesel haber programı için çalışmalarını sürdürüyor. Ağırlıklı olarak arkeoloji, çevre, kentsel dönüşüm ve tarım konularını ele alan çalışmalar yapmayı yazılı ve görsel medyada sürdüren Yavuz, yıkım politikalarıyla tarımdan hayvancılığa, kültürden mimariye kırsal yaşamın dönüşümünü ele alan araştırma yazılarıyla tanınıyor. Ziraat Mühendisleri Odası Basın Ödülü, Çağdaş Gazeteciler Derneği Belgesel ödülü, Türkiye Ziraatçılar Derneği Tarım ödülü, Kubaba Derneği kültür hizmeti ödülü'nün yanı sıra Türkiye Ormancılar Derneği gibi çeşitli meslek odası, kurum ve kuruluşlar tarafından ödüle layık görülen Gazeteci Yusuf Yavuz, Likya'dan Teke yöresine uzanan coğrafyadaki su kültürüne ilişkin uluslararası bir sanat projesinin de danışmanlığını ve metin yazarlığını üstleniyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.