‘Tam tersi biz ABD’ye yaptırım gücündeyiz’

İran Savunma Bakanı İran’ın savaş sanayideki gücü hakkında; “Amerikalıların yaptırımları İran için iki açıdan iyi olmuştur zira  bu yaptırımlar İran’ı, savunma alanında gerekli  her türlü askeri teçhizatı üretmesi için İran’ı kararlı kılmıştır ve İran bugün bu merhaleye gelmiştir ve bu konuda İran  çok büyük bir ilerleme kaydetmiştir; ikincisi ise İran’ın gücü bugün onların yaptırımlarından etkilenmeyecek kadar güçlüdür hatta İran onlara yaptırım  yapma konumundadır” dedi.

Savunma Bakanı,  ABD’nin bölgeye yönelik silah satmasına ilişkin “Bunun bir  çok nedeni var ama en büyük nedeni silah fabrikalarının  çarklarını döndürmektir” diye konuştu.

ABD’nin siyonist rejim İsrail’i desteklemek için elinden geleni yaptığını belirten Neccar, “Silah satışı da psikolojik savaşın doğasındadır. ABD; Arap ve İslam ülkelerini İran’a karşı bir cephe almaya ve İsrail’le yakınlaşmaya zorlamaktadır. Ama İsrail’in kullanım tarihi geçmiştir…” dedi.

Neccar, İran ve bölge ülkeleri arasında savunma işbirliğiyle ilgili bir soruya da “Biz, bunun için bölge ülkeleriyle ilişkilerimizi güçlendirmeye  çaba gösteriyoruz ve bunu öncelikli bir siyaset olarak görüyoruz zira bu İslam İnkılabı rehberi ve devletin  öncelikli bir siyasetidir” diye konuştu.

Neccar, bölgedeki yabancı güçlerin bölgenin güvenliğini tehdit ettiğini vurgulayarak yabancı güçlerin derhal bölgeyi terk etmelerini istedi.

1155530cookie-check‘Tam tersi biz ABD’ye yaptırım gücündeyiz’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.