Tamilleri bu kez sefalet vurdu

Sri Lanka’da önde gelen Tamil liderlerden V Anandasangaree, hükümete geçtiğimiz aylarda yaşanan çatışmalar nedeniyle evlerinden kaçmak zorunda kalan sivillerin geri dönüşünü mümkün olduğunca hızla sağlaması çağrısında bulundu.

Çatışmalardan kaçanların sığındıkları kamplardaki koşulları korkunç olarak niteleyen Tamil siyasetçi, yüzbinlerce sivilin zorluk ve sefaletle karşı karşıya kaldığını vurguladı.

Kamplarda gıda sıkıntısı, sağlık ve hijyen sorunları bulunduğunu kaydeden Anandasangaree, ”Çok sayıda kişi su yetersizliği nedeniyle duş alamadıkları için cilt hastalıklarıyla karşı karşıya” dedi.

Tamil lider, hamile kadınların ve yeni doğmuş bebeklerin aşırı sıcak nedeniyle zor durumda kaldıklarını da vurguladı.

Tamil Kaplanları’nın bulunduğu bölgelerden kaçanların yaşamlarını tehlikeye attıklarını anımsatan Anandasangaree, ”Eger hükümet, bunların Tamil Kaplanları’na mensup olduğunu düşünüyorsa, o zaman o bölgedeki iki eyelatin tamamı zanlı olması gerekir. Böyle bir durumda da hükümetin sorunu çözmesi imkansızdır” dedi.

BM, Sri Lanka ordusunun Tamil Kaplanları’na yönelik operasyonları sırasında 300 bin kişinin evlerini terketmek zorunda kaldıklarını tahmin ediyor.

Birleşmiş Milletler, yalnızca Menik Farm kampında 220 bin kişinin bulunduğunu bildirildi.

Anandasangaree, Tamil Kaplanları’nı yüksek sesle eleştiren Tamil siyasetçilerin önde gelen isimlerinden.

Hükümetin son operasyonunu destekleyen Tamil lider, hükümetin kamplardaki sivilleri Tamil Kaplanları zanlısı olarak görmesini de eleştiriyor.

Sri Lanka hükümeti ise, kamplarda saklandığını öne sürdüğü Tamil Kaplanları mensuplarını ayıklamak için zamana ihtiyacı olduğunu savunuyor. (BBC)

1493920cookie-checkTamilleri bu kez sefalet vurdu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.