Tansel Çölaşan’a 1 liralık dava açtı

ADD’de cinsel taciz iddiasıyla görevinden alınan Isparta eski Şube Başkanı Özyürek, Genel Başkan Tansel Çölaşan ve derneğin 3 yöneticisi hakkında 1’er liralık manevi tazminat davası açtı.

TACİZ İDDİASIYLA GÖREVDEN ALINAN ÖZYÜREK ÖFKELİ

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) önceki Isparta Şube Başkanı Mahmut Özyürek, derneğin genel başkanı Tansel Çölaşan ve 3 yöneticisi aleyhinde 1’er liralık manevi tazminat davası açtı. Ankara Asliye Hukuk Mahkemesi’ne gönderilmek üzere dava dilekçesini Isparta’daki nöbetçi mahkemeye veren Özyürek, 1998 yılından bu yana sürdürdüğü ADD Isparta Şube Başkanlığı görevinden, “Ö. İ’ye karşı 2009 ve 2010’da değişik tarihlerde sözle, elle cinsel tacizde bulunduğu” iddiasıyla ADD Genel Merkezi tarafından 14.11.2012 tarihinde görevden alındığını ve üyelikten çıkarıldığını belirtiği dava dilekçesinde, “sözle, elle cinsel taciz iddiası ciddi, ağır bir suçlamadır. Bu iddia dahil, yaşamım süresince, bu güne kadar ‘cinsel taciz’ suçlaması ile hakkımda açılmış bir dava, yada gerek polis, gerek savcılığa yapılmış bir başvuru da söz konusu değildir” ifadelerine yer verdi.

‘HAKKIMDA ŞİKAYET, SORUŞTURMA VE DAVA YOK’

Ne adla olursa olsun, kimsenin kimseyi aşağılamak hakkı bulunmadığını öne süren Özyürek, “bir kişinin ‘cinsel taciz, gayri ahlaki ilişkiler’ gibi ağır ithamlarla, suçluluğundan söz edebilmek için ‘o kişi ile ilgili kesinleşmiş bir yargı kararının varlığı’ gerekir. Böyle bir karar olmadan bir kimseyi suçlu ilan etmek hukuken mümkün değildir. Açılmamış bir davaya ilişkin belgelerin kesin bir hüküm gibi kabul edilip kamuoyuna suçlu gibi tanıtılmam hukuken mümkün olamayacağı tartışılmaz bir gerçektir. Bu husus aynı zamanda hukuk devleti ilkesinin tabii bir sonucudur” görüşünü savundu.

‘ONUR VE ŞEREF PARA İLE KAZANILMAZ’

ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan’ın genel başkanlık yetkisini kullanarak bir iddiayı sanki gerçekmiş gibi kamuoyu nezdinde onur ve kişiliğini rencide eden yazı ve açıklamalar yaparak gerçek dışı isnatlara maruz bıraktığını kaydeden Özyürek, “kişiliğimi, onur, şeref ve saygınlığımı ihlal etmişlerdir” iddiasında bulunarak “bu davayı, itibar, onur, şerefin, para ile kazanılıp, korunamayacağının bilinciyle açmam nedeniyle, şüphelilerin her birinden 1(bir) TL talep etmekteyim” ifadelerine yer verdi.

ATANAN YENİ ŞUBE BAŞKANI GÖREVİ KABUL ETMEDİ

Öte yandan Özyürek’ten sonra derneğin genel merkezi tarafından ADD Isparta Şubesi’ne atanan H. Hüseyin Sönmez’in de kendisine önceden bilgi verilmediği ve atama yoluyla hiç bir görevi kabul etmeyeceğini gerekçe göstererek yapılan atamayı kabul etmediği öğrenildi. Derneğin Isparta Şubesi yöneticileri ise bir süre önce toplu halde genel merkez tarafından görevden alınmışlardı.

YILMAZ DİKBAŞ: ‘KEMALİSTLERİN TÜMÜ ADD’DEN ATILACAK!’

ADD’de bir süredir yaşanan görevden almalar konusunda çarpıcı iddialar ortaya atan Yazar Yılmaz Dikbaş ise Mahmut Özyürek’in günümüzün Hilafetçileri, Padişahçıları ve şeriatçılarına karşı uzun süredir amansız bir savaşım verdiği görüşünü savundu. Konuyla ilgili yazısında ADD Genel Merkezi’ni Kemalistleri tasfiye ettiğini öne süren Dikbaş, “ADD Genel Merkezi, elbette Mahmut Özyürek’i Kemalist olduğu için cezalandıramazdı, bir bahane bulmak, Mahmut Özyürek’e bir kulp takmak zorundaydı. O kulpu buldular, Mahmut Özyürek’e bir iftira attılar, Isparta’da bir kadına tacizde bulunduğu yalanını uydurdular. İftira ve yalan diyorum, çünkü Mahmut Özyürek hakkında herhangi bir kadın tarafından açılmış bir dava yok! Dava yok, mahkeme yok, yasal karar yok! Buna halkımız, ‘yargısız infaz’ diyor… Artık hedefte, tüm Kemalist şube başkanları ve yönetim kurulu üyeleri bulunmaktadır! Bunların tümü, ADD’den atılacaklardır! Nitekim ADD İzmit Şube Başkanı Hasan Kotan da uyduruk bir nedenle, iki gün önce görevden alınmıştır!” görüşünü savundu.

DİKBAŞ’IN ÇÖZÜM ÖNERİSİ

Dikbaş, ağır ithamlarda bulunduğu yazısını “ADD’nin Kemalist şube başkanları ve yönetim kurulu üyelerinin hemen bir araya gelip ayaklanmalı ve başta mason Tansel Çölaşan olmak üzere, emperyalistlerin işbirlikçilerini ADD’nin başından alaşağı etmelidir! Kemalist çözüm budur!” ifadeleriyle noktaladı.

1548530cookie-checkTansel Çölaşan’a 1 liralık dava açtı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.