Tarayıcı savaşları ve masumların seçimi

Tarayıcı savaşları ve masumların seçimi:
( Tarayıcı; bize internet sayfalarını kodlanmış halini gorsel şekil vererek sunan program. )

Sonra Netscape bu savaşı kaybetse de… ( Uluslarası standartlar geldi. ) Firefox, Opera, Saferi, Avant yeni savaş alanları açtılar.

Burada en büyük sıkıntıyı yine kullanıcılar yaşıyor. Çünkü; birini tercih etmeye zorlanıyorlar. Zorlandıkları tercih onlara yine sıkıntılar yaşatıyor.

Nedir bu sıkıntılar?

Uyumluluk; internet sayfasının aynı görüntülemeyi aynı şekilde diğer tarayıcılarda da görüntülenmemesi. Ama bu durum en son; IE 8 ‘de başgösterdi. Sebepse; internet tarayıcısının kodlama ayarlarının göz ardı edip, en son standart kullanması. Buna çözüm “Uyumlaştırıcı” seçeneği oldu.

Yine buna şükür; IE ve Netscape savaşında herkesin kendi özgü standartları vardı. İnternet sayfa tasarımcısı (Webmaster) iki farklı tarayıcıya göre sayfa tasarlardı. Veya girişte bu tarayıcıya uygun yazısı ile karşılanırdınız. Tabii bugün uluslararası bir kurulla kodlar standartlaşmaya zorlandı. Bu konuda kullanıcılar talepleri de baskın geldi. Basitlik ve koşulsuz sayfa görüntülenmesi en doğru seçim oldu. İnternet sayfa tasarımcıları bir sayfa tasarımını geliştirilirken; farklı tarayıcılar içinde test eder oldu.

Sık Sorular Sorular – S.S.S.
Hangisini seçmeliyim?
– Otoriteye bağlı ve hayatınızda değişikliğe yer yoksa; Internet Explorer.
– Macera ve heyecan arıyorsanız; Firefox. Eklentilerini kullanrak renkli menüler, müzik ve yükleme araçlarını bir pencere içerisine sığdırabilirsiniz.
– Sade ve pratik severim diyorsanız; Opera doğru seçim. Adres gireceğiniz alan olabildiğine geniş. Ve kullanım sıklığına göre ölçeklendirilmiş menüler.
– Hız tutkunları Avant’cıdır. Internet Explorer alt yapısı kullandığı için kaçak dövüştüğü söyelenebilir. Adı alemde fazla geçmese de hızlı görüntülemede geçeni görmedim.
– Birde Macintosh dünyasının Safari’si var.

En güncel sürüm en iyisi mi?
Microsoft’ta terbiye edilmiş kullanıcılar olarak öğrendiğimiz; yeni sürümde denek olursun! Sorunların maduru olarak; servis paketleri ile bu sorunların giderilir. (Ve son sürüm. En son sorunları size getiriyor olabilir.) Özetle; yeniye geçerken acele etmeyin.
(Not: Acil güvenlik güncellemeleri hemen yapın tabi!)
İstatisliklere bakıp seçim yapma doğru gibi görünüyor ?
Hayır. İstatislikler genellemeleri temsil eder. Bireysel olarak farklı ihtiyaçlarla kullanıza göre de seçiminiz değişebilir.

Tarayıcı internet adresleri nasıl?
IE: http://www.microsoft.com/windows/internet-explorer/worldwide-sites.aspx
Safari: http://www.apple.com/safari/
Netcape: http://browser.netscape.com/
Firefox: http://www.mozilla-europe.org/tr/firefox/
Opera: http://www.opera.com
Avant: http://www.avantbrowser.com/

Evet. Bilgisayar kullanıcısı olarak son söz size kalıyor.
Hoşçakalın.

746070cookie-checkTarayıcı savaşları ve masumların seçimi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.