Tarih fısıldıyor…

Tarih bize bir şeyleri fısıldar ama o fısıldanan sesten ders almak size kalmış bir şeydir. Devrim yapmak ve değiştirmek iddiası ile dünyaya bakıyorsanız tarihin en ufak sesine kulak kabartmak ve o gelen sesten bir sonuç çıkarmak ile yükümlüsünüz, aksi halde yaşanmış tecrübeleri bir daha tecrübe ederek amacınızdan bir adım daha uzak düşme durumunuz vardır.

Devrimcilerin yeniden gündem belirleyebilmesi için kitlesel olması yanında, omuz omuza mücadele ettikleri dostlarını iyi belirlemeleri gereklidir. Devrimci, her an bir barikatın arkasında düşman ile çatışıyor gibi kendisini hazırlıklı ve donanımlı bulundurmak zorundadır, çünkü düşman; kavga için meydan okuduğunda onu görmek ve karşısında durmak zorundadır.

“ölüm nereden ve nasıl gelirse gelsin…
Savaş sloganlarımız
kulaktan kulağa yayılacaksa
ve silahlarımız elden ele geçecekse
ve başkaları mitralyöz sesleriyle,
savaş ve zafer naralarıyla
cenazelerimize ağıt yakacaklarsa
ölüm hoş geldi, safa geldi…”

Ernesto Che Guevara

***

Her zaman biriminin yükselen değeri vardır, bugün yükselen yarın düşüş gösterir ve tarihin çöplüğünde yerini alır. 12 Eylül sonrası kendisine sol liberalleri yedek güç seçenler ne kadar doğru karar aldıklarını bugün yaşanan sürece bakarak söyleyebilirler. Solcu liberaller sayesinde; dayanışma, dürüstlük, sosyal adalet, halk için gibi kavramların altı boşaltıldı ve yerlerine tersleri ikame edildi.
Bugün sol liberalizm düşüş dönemine girmiş durumdadır, çünkü eskisi gibi gizli el altından destekledikleri iktidar ve erk sahiplerini artık açıktan desteklemekteler. Onların güvenirlikleri ve inanılırlıkları bugüne kadar söyledikleri ve yaptıkları işlerden sonra ortadan kalkmıştır veya kalkmak üzeredir. Gizem ortadan kalkınca güçte ortadan kalkar.
Tarih bize, bu sol liberallerin isimlerini unutturmamak üzere bir yere yazmamızı öğütlüyor, çünkü işbirlikçiler ile atılan adımlar her zaman başarısızlıklar ile sonuçlanmıştır. O yüzden bir yere not düşün ve hala sol partiler, yayınlar içinde yer alan işbirlikçileri deşifre edin.

Solun birikimleri üzerine sol liberaller ile birlikte konferans verenler, onları toplantıya çağıranları iyi izleyin, çünkü solun içinde gizli bir hançer olma görevlerini başarı ile sürdürmeye devam edeceklerdir.

Arkanızdan bıçaklanmak istemiyorsanız yanınızda duranları iyi seçin!

Tarih işbirlikçilerin erk adına yaptıkları başarılı (!) çalışmaları hep yazmıştır… İşbirlikçilerin halk adına ve ezilenler yanında bugüne kadar bizim açımızdan yapmış oldukları başarılı bir çalışma yoktur, çünkü öncelikle kendi ve yakınlarının çıkarları için adım atmışlardır.

Tarihi bir çöplük olarak görmek yerine, ondan ders alınan ve geri dönüştürülen bir şey olarak görmek ile ileri adım atılacağını düşünüyorum. O yüzden yaşananları, deneyimleri daha geniş bir kesime ulaştırmak için yazılı ve görsel hale getirilmelidir.

Unutmamak, unutturmamak için senede bir ölüm günlerinde mezar ziyaretleri ve o günlerde yapılan etkinlikler ile anmak yeterli değildir, o deneyimleri bugün her an içinde daha ileriye taşıyacak adım atmak ile mümkündür. Onların yaşadıkları tecrübelerden yeni bir ivme yaratılmalı ve her yapılan iş, aynı zamanda geçmişin eleştirisi, yaptığımız işte özeleştirimiz olmalıdır.

1589490cookie-checkTarih fısıldıyor…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.