‘Tarih, Papa’yı acımasızca yargılayacak’

Yazar Johann Hari, ‘Tarih Papa’yı cenazeye katılan hayran kalabalığından farklı olarak acımasızca yargılayacak’ başlıklı yazısında Papa’nın günahlarını saydı…


Hari, “Kimse Papa’nın kurbanlarından söz etmiyor” diye başladığı yazısında Papa’yı şöyle eleştirdi:


“İlk akla gelen, Güney Afrika’daki faşizme karşı tutunduğu yumuşak tavırdır. On binlerce kişiyi katletttiklerini bilmesine rağmen Şili’nin faşist diktatörü Pinochet ve eşini örnek bir Hristiyan çift olarak ilan ediverdi. Pinochet’nin adalet önüne çıkarılması gündeme geldiğinde de, serbest bırakılmasını istedi.”


Papa’nın yarattığı ikinci skandalın AIDS ile ilgili olduğunu vurgulayan Hari, “Katolik Kilisesi’ne, prezervatifin AIDS’ten korunmada etkisiz olduğu yalanını yaymasını emretti” diye yazdı. Yazara göre; Papa’nın bu yanlış mesajıyla, Afrika’daki cahil köylüler, kendisi gibi yavaş ve acılı bir şekilde öldü. Tek fark, Papa azizlik mertebesine yükselirken, onlar günahkar olarak anılacaklardı…


Hari, “Papa’nın suç listesi burada bitmiyor” diyerek, “O aynı zamanda, çocuklara yönelik kitlesel tecavüzden sorumlu bir kilisenin başındaydı. Defalaraca uyarılmasına rağmen hiçbir şey yapmadı” diye eleştirisini sürdürdü.


Yazar, sonuç olarak da “Dolayısıyla bugün bir batıl inanç tacirinin değil, onun yüzünden bugün hayatta olmayan on binlerce insanın yasını tutmalıyız” diye yazdı.


FOTOĞRAF: Yazar Johann Hari

678320cookie-check‘Tarih, Papa’yı acımasızca yargılayacak’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.