‘Tarih İsrail’i hayırla yad etmeyecek’

Başbakan Erdoğan, Türkiye’nin, İspanya ile birlikte üstlendiği Medeniyetler İttifakı girişimi amacının medeniyetler çatışmasını engellemek olduğunu vurguladı. ”Şu anda Gazze’de yaşananlar da bu” diyerek medeniyetler çatışmasına işaret eden Erdoğan, çocukların ve sivil halkın katledilmesinin savunulamayacağını ve ”tarihin, İsrail’in yaptıklarını hayırla yad etmeyeceğini” bildirdi. 

Brüksel’de AB yetkilileriyle yapacağı görüşmelerde Gazze konusunu da gündeme getireceğini belirten Erdoğan, Gürcistan’daki çatışmalarda hemen devreye giren ve Karadeniz’e gemilerini gönderen Batı’nın, İsrail’in 3 haftadır devam eden Gazze saldırılarında çok farklı bir tutum belirlediğine dikkati çekti. 

Başbakan Erdoğan, insanların dinine göre ayrım yapmadıklarını ve mağdur olanın yardımına koştuklarını belirterek ”Çünkü biz yaratılanı, Yaradandan ötürü severiz” dedi. 

”Malesef Batı bu ayrımcılığı yapıyor” diyen Erdoğan, Batı Şeria ve Gazze’nin adeta bir ”açık hava hapishanesi” ve” tecrit kampı” haline geldiğini belirtti. 

Hamas’ın başka ad altında da olsa Filistin’deki son seçimleri büyük bir oy farkıyla kazandığını fakat dünya ve Avrupa tarafından köşeye sıkıştırılarak iktidarının elinden alındığını ifade eden Erdoğan, ”Dünyada demokrasiyi savunanlar, bu yaptığınız ne? İkircikli demokrasi olmaz. Sen Filistin halkının iradesine saygı duymuyorsun” diye konuştu. 

1185400cookie-check‘Tarih İsrail’i hayırla yad etmeyecek’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.