Tarihi darphane kapıları mühürlendi

Vakfın kullandığı darphane binalarına yeniden gelen Eminönü Belediyesi zabıta ekipleri ve polis görevlileri, İstanbul Valiliği İl Kültür Müdürlüğünün 24 Kasım 2006 tarih ve 2006/2080-17570 sayılı yazısı gereği binaların kapılarını mühürledi.


Konuya ilişkin bir basın açıklaması yapan Tarih Vakfı Başkanı Halim Bulutoğlu, “Sabah görevliler boşaltma için geldiler. İdare mahkemesinin yürütmeyi durdurma kararını kendilerine ilettiğimizde aldılar, değerlendirdiler ‘biz hukuka karşı saygılıyız’ dediler ve ayrıldılar” dedi.


Öğleden sonra belediye görevlilerinin tekrar geldiğini belirten Bulutoğlu, ”Aldıkları talimat gereği, kendilerine mahkeme kararı resmi olarak tebliğ edilmediği için işlemi yapmak zorunda olduklarını söylediler. Sabahki tahliye isteminden farklı olarak Tarih Vakfına ait olan binaların kapılarını mühürlüyorlar” şeklinde konuştu.


Bulutoğlu, şunları söyledi:


“Bu iş tümüyle düzmece bir rapora dayanmakta. Hukuksuz ve haksız bir girişimdi. Biz bu haksızlığın mahkemece çözülmesini bekliyorduk. Öyle de oldu. Ancak bir hukuk biriminin verdiği karar burada tanınmıyor. Buradan kimi çıkarmaya çalışıyorlar, çıkarmakla ellerine ne geçecek anlamıyorum. 2 gün sonra posta ile tebligat yapıldığında mühürlerin kaldırılacağı belirtildi. Ancak ben mühürlerin kaldırılacağını zannetmiyorum.”

1039820cookie-checkTarihi darphane kapıları mühürlendi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.