Tarık Ali’den Boğaziçi öğrencilerine mesaj: Cesaretinizi saygıyla selamlıyorum

1968 hareketinin İngiltere’deki gençlik önderlerinden Tarık Ali, Boğaziçi öğrencilerine dayanışma mesajı gönderdi: “Cesaretinizi saygıyla selamlıyorum”

Politik ve kültürel dünyanın önde gelen düşünürlerinden yazar, siyasal aktivist Tarık Ali gazetemiz Evrensel aracılığıyla Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine dayanışma mesajı gönderdi.

1968 hareketinin İngiltere’deki gençlik önderlerinden olan Tarık Ali’nin açıklaması şöyle:

“Cesaretinizi saygıyla selamlıyorum. Akademik özgürlükler ve devamındaki her türlü özgürlük için verilen mücadelelere her yerde ve her daim saygı duyuyorum. Ezilenlerin özgürlük mücadelelerinde işlerin nereye varacağını tahmin etmem mümkün değil. Ve fakat sizlerin sayesinde Türkiye’nin yakın tarihine unutulması mümkün olmayan bir kayıt düşüldü. Akademik özgürlüklere istinaden, batı dünyasında bir zamanlar hakkımız olarak bildiğimiz şeyleri ezmek için başka yöntemler buldular. Ve bu sadece öğrenciler için değil akademinin tüm kadroları için geçerli. Burada PARA silah haline geldi. Örneğin Britanya’daki pek çok üniversite entelektüel bir çöle dönüşmüş vaziyette. Mücadeleniz Pakistan, Hindistan ve ayrıca Arap dünyasında gelecek nesiller için emsal teşkil ediyor. Dostlarım mücadelenizde kudret diliyorum.” Özden DİNÇ / EVRENSEL Londra (Fotoğraf: Arif BEKTAŞ)

2491190cookie-checkTarık Ali’den Boğaziçi öğrencilerine mesaj: Cesaretinizi saygıyla selamlıyorum

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.