Tariq Ali: Avrupa’da umudu yeşerttiniz

İşte Tariq Ali’nin konuşması…

Türkiye’deki her yaştan sevgili dostlar,

Mücadelenizi hem yurtdışından izleyenler, hem de birkaç gün bizzat Ankara’da izleyen biri olarak ben şunu bilmenizi isterim ki tüm Avrupa’da umudu bir kez daha tutuşturdunuz.

Yaptığınız muazzam önemli bir şey, çünkü Türkiye’deki Gençliğin herkes gibi, Yunanlar’ın, İspanyollar’ın, Portekizliler’in, İtalyanlar’ın yaptığı gibi; seçimle iktidara gelmiş otoriter hükümetlerin baskılarına direnebileceklerini gösterdiniz, gösteriyorsunuz.

Gösterdiğiniz bu cesaret Türk siyasetini de dönüştürüyor.

Ortayan çıkacak değişiklikleri kısa vadede fark edemeyebiliriz. Ama kuşağınızın sokaklara çıkarak otoriter hükümetlerin politikalarına boyun eğmeyeceğini göstermesi tüm dünya için çok önemlidir. Vazgeçmeyin!

Size bir şey daha söylemek istiyorum. Söyleyeceğim kolayca taraftar bulamayacaksa da bunu söylemek zorunda hissediyorum kendimi.

Bir toplumsal hareketin çoşkusu içinde, geçici olarak ne zaman duracağımızı kestirmek zor olabilir.

“Geçici” sözcüğünü sizi yenilgiye uğratmalarını engellemek için kullandım.

Eğer hareket ivme kaybetmeye, gittikçe daha az insan sokağa çıkmaya başlarsa, o zaman bu durum bazılarınca yenilgi olarak görülecektir.

Ama inisiyatifi ele alır ve uygun bir gerekçe ile hareketin temposunu düşürme vaktinin geldiği kararını siz verdikten sonra tüm ülkede ayda bir, iki kez düzenli etkinlikler yapmaya başlarsanız hala orada olduğunuzu, birbirinizle dayanışma içinde ayakta olduğunuzu gösterebilirsiniz. Aynen Gezi Parkı’ndaki olaylarında ve sonrasında yaptığınız gibi…

Geçmişteki mücadelelerden öğreneceğimiz çok önemli bir ders var. Düşmanlarımız her zaman bizi bölmeye ve kırmaya çalışırlar, içimize sivil polis provaktörler gönderip sorunlar çıkararak birliğimizi bozmaya çalışırlar.

Dolıyısıyla ne yapmalı kararı hepimizin üzerinde anlaştığı bu karar olmalı.

Ne kadar çok insan böyle düşünürse, tabii ki o kadar iyi olur.

Bunu yapmak zordur, ama yapılması zorunlu böyle şeylerin olduğunu da akıldan çıkarmamalıyız.

848480cookie-checkTariq Ali: Avrupa’da umudu yeşerttiniz

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.