Tasarı geçerse İncirlik kapanabilir

ABD’nin Avrupa ve Avrasya işlerinden sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Dan Fried, tasarının geçmesi durumunda, ABD Hava Kuvvetlerinin Türk hava sahasından yararlanma imkanlarının kısıtlanabileceğini de dile getirdi.


Temsilciler Meclisi Dışişleri Komitesinin Avrupa alt komitesinde düzenlenen Türkiye-ABD ilişkileri oturumunda konuşan Fried, Ermeni tasarısının geçmesinin iki ülke ilişkilerine olası etkisinin sorulması üzerine, Türk hükümetinin konuya ilişkin olarak kamuoyunun büyük baskısı altında kalacağını dile getirdiğini belirtti.


Fried, bu çerçevede İncirlik Üssü’nün kapatılması, ABD’nin Türk hava sahasından yararlanmasına kısıtlama getirilmesi ve Habur sınır kapısından geçişlerin yavaşlatılması gibi önlemlerin gündeme gelebileceğinin Türk tarafınca kendilerine iletildiğini bildirdi.


Dan Fried, Türkiye’de milliyetçilik eğiliminin yükselmesinin gerisinde Irak’ın kuzeyinden kaynaklanan PKK terörü, ABD’nin buna karşı daha çok şey yapabileceği görüşü ve Türkiye’nin AB tarafından aşağılandığı yönündeki algılamanın yattığını söyledi.

1040260cookie-checkTasarı geçerse İncirlik kapanabilir

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.